Karya Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Girişimi Ege'de ekoloji ve tarihi korumak için toplanıyor

Karya Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Girişimi Ege'de ekoloji ve tarihi korumak için toplanıyor

Aydın, Kuşadası, Kirazlı, Söke, Bafa, Didim, Milas, Güllük, Bodrum, Muğla'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, tarih, kültür ve ekoloji mücadelesinde bir yol haritası belirlemek amacıyla 10 Aralık 2022 Cumartesi günü Bafa Mahallesi Belediye Çay Bahçesi'nde buluşuyor.

Muğla Yeşil Yaşam Derneği, Ekodosd Kuşadası, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği, Büyük Menderes İnisiyatifi, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Bafa Çevre Yaşam kadın Girişimi Kooperatifi, Bafa Der, @yçep, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu, ÇEP Söke, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, IASOS Mahallesi Meclisi Derneğinin de aralarında olduğu "Karya Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Girişimi"nin ilk toplantısı 10 Aralık 2022 Cumartesi günü Muğla'nın Milas İlçesi Bafa Mahallesi Belediye Çay bahcesinde gerçekleşecek..

Muğla Yeşil Yaşam Derneği, toplantı hakkında şu açıklamada bulundu: " Bölgemiz Tunç çağından Karya’ya, Karya’dan Bizans ve Osmanlı’ya kadar çok zengin tabiat ve kültür varlıklarına sahip bir bölgedir. Gerek uluslararası sözleşmeler gerekse iç hukuk kurallarıyla korumak zorunda olduğumuz bu değerler; orman, zeytinlik, sit, milli park gibi alanlarda veya sahilde, kıyıda, deniz altında hatta bir mahallede, yaşam alanlarımızda ya da maden cevherleri üzerinde bulunabilmektedir. Bu gerçekliğe rağmen Karya Bölgemiz; çimento, enerji vb üreten şirketler, turizmci, yapsatçı, madenci vb. eliyle durdurak bilmeksizin talan edilmektedir.

Karya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Girişimi’ni işte böylesi bir ihtiyaçtan dolayı kurmak istiyoruz. Etkisi bölgesel ölçekte olanları öncelikle ele alarak haksız hukuksuz bütün proje ve faaliyetlere karşı çok hızlı biçimde amansız bir idari, hukuki süreç başlatmak istiyoruz. Bu nedenle Karya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Girişimi'nin toplantısına kültüre ve doğaya duyarlı herkesi davet ediyoruz"

Toplantıya davet edilen isimler arasında Arkeolog Editör Nezih Başgelen, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Dr. Varol Aydın, Hukukçu Mehmet Çilsal, Dr. Yasemin İlemin, Dr. Deniz Mengüllüoğlu, Arkeolog Selahattin Aydın, Arkeolog Canan Küçükeren, Rehber Altay Özcan yer alıyor.


Benzer Haberler & Reklamlar