Karialılar ve Mylasa Sempozyumunun teması Karia'nın Kültleri olacak

Karialılar ve Mylasa Sempozyumunun teması Karia'nın Kültleri olacak

111 yıldır arkeoloji alanında bilim dünyasını Milas’ta bir araya getiren "Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu"nun 12'ncisi bu yıl, Prof. Dr. Numan Tuna ve Prof. Dr. Poul Pedersen'in onuruna 23-24 Ağustos tarihinde Milashan Otel’de gerçekleştirilecek.

"Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumları"nın 12'ncisi bu yıl 23-24 Ağustos 2019 Cuma ve Cumartesi günleri, Milas’taki Milashan Otel’de düzenlenecek. Yıllarca Karia arkeolojisine emek veren, bilgileri ve bulgularıyla Karia tarihine önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Numan Tuna ve Prof. Dr. Poul Pedersen'in onuruna gerçekleştirilecek olan sempozyumun bu yılki ana teması, Karia’nın kutsal değerlerini tanımak ve anlamak adına “Karia'nın Kültleri” olacak.

Arkeoloji biliminin önde gelen isimlerinin ve arkeoloji meraklıların heyecanla beklediği sempozyuma, ilk yıldan bu yana olduğu gibi Karia bölgesinde arkeolojik kazı ve araştırmalarını sürdürmekte olan Türkiye vd. ülkelerden kazı başkanları katılacak. Bilgi ve bulgularını katılımcılarla paylaşacak olan bilim insanlarının, konuşmalarıyla Karia tarihine ışık tutacakları açıklandı.

"Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu" düzenleme kurulu adına açıklama yapan gazeteci Olcay Akdeniz, “Karia tarihine ilgi duyan dostlarımız yine büyük bir merakla gelip, yapılacak sunumları can kulağıyla dinleyecekler. Anlatanlar; anlattıklarıyla, bilgi paylaşımının mutluluğunu duyacaklar. Nice yokluklar içinde yaptıkları, başardıkları işleri sergilemenin gururlu kıvancını yaşayacaklar. Yine hep birlikte iyilikleri yaşayacak, güzellikleri paylaşacağız" diyerek, Karia'ya ilgili, tarihe ve arkeolojiye meraklı olanları 12. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’na davet etti.

Birgün


Benzer Haberler & Reklamlar