Karabük'ün ziyaret edilebilen tek antik kenti Hadrianopolis

Karabük'ün ziyaret edilebilen tek antik kenti Hadrianopolis

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde arkeoloji kazılarının sürdüğü Hadrianopolis Antik Kenti özellikle yaz aylarından ve çoğu yerli turistlerce ziyaret ediliyor.

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde süren arkeoloji kazılarında başkanlık eden Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, "Hadrianopolis Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları sonrası çok sayıda kalıntı gün yüzüne çıkarıldı. Bu kalıntıların sayıca artmasıyla buraya gelen turistlerin sayısı da arttı. Yaz aylarında burada ayda yaklaşık 10 bin turisti misafir ediyoruz. Misafirlerin çoğu yerli." dedi.

Özellikle Uzak Doğu ve Avrupa'dan da turistlerin alana çok fazla rağbet gösterdiğini dile getiren Çelikbaş, "Öğrenci kafileleri de sıklıkla antik kenti ziyaret edip buralardaki mozaiklere ve gün yüzüne çıkardığımız kalıntılara bakıyor. Hadrianopolis'te gün geçtikçe ziyaret alanlarını çatı ve farklı restorasyon projeleriyle artırmaya devam etmekteyiz." diye konuştu.

Çelikbaş, antik kentte ziyaretçi defteri tuttuklarını belirterek, "Hafta sonları yaklaşık 100 araçla misafirlerimiz geliyor. Bu önemli bir rakam. Hadrianopolis'e henüz turistik turlar başlamadı. Bölgede antik kent anlamında ziyaret edilebilen tek nokta burası. Bu da Hadrianopolis'i bölgedeki önemli turistik ve tarihi kent noktalarından biri haline getiren etken." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar