Kapadokya'da Peribacaları kara büründü

Kapadokya'da Peribacaları kara büründü

Kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da güzel görüntüler oluştu.

NEVŞEHİR:  Peribacaları, doğal kaya oluşumları, mağara otelleri ve kayadan oyma tarihi mekanlarıyla ünlü Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, kar yağışı sonrası beyaz bir örtüye büründü.

Bölgede iki gündür etkili olan kar yağışının ardından adeta "beyaz gelinlik" giyen peribacaları ve vadilerde, güzel görüntüler ortaya çıktı.

Peribacaları arasında gezinti yapan turistler, doğal yeryüzü oluşumları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekerek, karın keyfini çıkardı.

Çinli turist Tiengo Yean, karla kaplı Kapadokya'nın manzarasından çok etkilendiğini belirterek, "Türkiye'yi gezilecek yerleri araştırdığımda broşürlerde gördüğüm Kapadokya fotoğrafları beni çok etkiledi. Buraya geldiğimde karşılaştığım kar ile buluşan yapılar tahmin ettiğimden daha güzel." dedi.

Türkiye'yi ve Kapadokya'yı çok sevdiğini vurgulayan Yean, ülkesine döndüğünde çevresindekilere burada gördüklerini anlatacağını söyledi.

AA Behçet Alkan


Benzer Haberler & Reklamlar