Jale İnan'ın adı Side'de yaşatılacak

Jale İnan'ın adı Side'de yaşatılacak

Manavgat Belediyesi tarafından turizm merkezi Side´de yapılan parka Türkiye´nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan'ın adı verilecek.

Manavgat Belediyesi mart ayı meclis toplantısı, Side Ek Hizmet Binası Meclis Salonu'nda yapıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in başkanlığında toplanan mecliste Side'de yapımı devam eden parka Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan'ın adı verilmesi görüşüldü. Başkan Şükrü Sözen, Side'de düzenlemesi devam eden 5 bin metrekarelik parka Jale İnan adının verilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Jale İnan'ın Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olduğunu ve Side'deki kazılarda büyük emeği olduğunu belirten Başkan Sözen, onaylanması halinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılışının yapılacağını söyledi. Başkan Sözen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Jale İnan, Side'de yaşamış Side halkının da çok iyi tanıdığı ve bu bölgenin emekçisi değerli bir kadınımızdır. Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olması nedeniyle, Türkiye tarihinde öncü bir rol üstlendiğini düşünüyoruz. Uzun yıllar devam eden programlı kazılarla Perge ve Side antik kentlerinin gün ışığına çıkarılmasına emek vermiş; çıkarılan eserlerin sergilenmesi için Antalya ve Side müzelerinin kurulmasını sağlamıştır. Programlı kazıların dışında tarihi eser kaçakçılığına karşı çeşitli kurtarma kazıları da gerçekleştirmiştir". Başkan Sözen'in konuşmasının ardından parka Jale İnan adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

DHA


Benzer Haberler & Reklamlar