İstanbul Modern, 2018'de 318 bin ziyaretçi ağırladı

İstanbul Modern, 2018'de 318 bin ziyaretçi ağırladı

2018 yılında 40 bin çocuk ve genci ücretsiz sanat eğitimleriyle buluşturan İstanbul Modern, 318 bin ziyaretçi ağırladı. İstanbul Modern Twitter’da ise 2,9 milyon takipçiyle dünyadaki büyük müzeler arasında 6. sıraya yükseldi.

Karaköy’deki yeni müze binası tamamlanana kadar Beyoğlu’nda faaliyetlerini sürdüren İstanbul Modern, 2018 yılını da dolu dolu geçirdi. Kısa bir taşınma molası veren müze, geçici mekânının açılışını çağdaş heykel sanatının en özgün, en yenilikçi sanatçılarından Anthony Cragg’in “İnsan Doğası” adlı sergisiyle mayıs ayında yaptı.

2018’de 6 sergiyle 151 sanatçıyı ağırlayan İstanbul Modern, koleksiyon sergilerinin ardından fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Yıldız Moran’ın “Bir Dağ Masalı” adlı sergisini İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu. İstanbul Modern Sinema ise 10 özel programla 110 film gösterimi gerçekleştirdi.

14 yılda 7,5 milyon ziyaretçi

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, geçtiğimiz günlerde 14. yaşını kutlayan müzede bugüne kadar 7 sürekli, 55 süreli, 37 fotoğraf, 13 video ve 17 yurtdışı sergisi düzenlediklerini kaydetti. 14 yılda müzeyi 7,5 milyon ziyaretçinin ziyaret ettiğine dikkat çeken Eczacıbaşı, “2018 yılı İstanbul Modern için önemli bir değişim ve dönüşümün başlangıcı oldu. Karaköy’deki Antrepo binasına bir süreliğine veda edip, bize ev sahipliği yapacak Beyoğlu’ndaki geçici mekânımıza taşındık. 2019’da yeni müze binamızın hazırlıklarına hız verirken, ülkemizin sanatsal yaratıcılığına katkı sağlayacak yeni projelerimizi de hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

40 bin çocuk ve gence sanat eğitimi

Çocukların ve gençlerin sanat eğitimi olanaklarından yararlanması amacıyla müze içinde ve dışında pek çok çalışma yürüten İstanbul Modern’in tasarladığı 100’ün üzerindeki eğitim programlarından 2018 yılında yaklaşık 40 bin çocuk ve genç yararlandı.

İşitme engelli çocuklardan “Sanatın Sözleri Orkestrası”

İstanbul Modern’in işitme engelli çocuk ve gençlere yönelik hazırladığı “Sanatın Sözleri” projesi de 2018 yılında gerçekleşti. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Gala Modern 2017 Destekçileri’nin katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında, yıl boyunca uzman eşliğinde sergi gezileri, atölye uygulamaları ve orkestra çalışmaları gerçekleşti. 18 farklı etkinlik ile 96 işitme engelli çocuk ve gence ulaşılan programın sanatsal üretim alanını ise besteci Prof. Dr. Alper Maral’ın tasarladığı “Sanatın Sözleri Orkestrası” oluşturdu.

Twitter’da dünyadaki müzeler arasında 6. sırada

İstanbul Modern’in web sitesi 400 bin ziyaretçiye ulaşırken, Facebook, Twitter ve Instagram'daki toplam takipçi sayısı 3,5 milyonu aştı. Sosyal medyada Türkiye’de en çok takipçiye sahip müze olan İstanbul Modern, Twitter’da 2,9 milyon takipçiyle dünyadaki büyük müzeler arasında 6. sıraya yükseldi.

2019’da İSTKA destekli iki proje

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle iki yeni projeyi hayata geçireceklerine dikkat çeken İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu ise Art Maker Lab Öğrenme Merkezi ve Uluslararası Misafir Sanatçı Programı’nı 2019 itibariyle başlatacaklarını kaydetti. Çalıkoğlu şöyle devam etti:

Art Maker Lab Öğrenme Merkezi, “7-15 yaş çocuk ve gençler için İstanbul Modern tarafından geliştirilen, tasarlanan ve uygulanan bir deneyim alanı. 23 bin çocuk ve gence ulaşmayı hedeflediğimiz bu merkezde özel teknolojik donanımlarla sanat yapıtına, üretimine, yaratıcılığa ve keşfetmeye odaklanılacak. Bir diğer proje ise “Uluslararası Misafir Sanatçı Programı” olacak. Dünyanın dört bir köşesinden 10 sanatçı, tasarımcı ve mimar, İstanbul’da zanaatkârlarla buluşarak birlikte üretim yapacak.”


Benzer Haberler & Reklamlar