İslam Tarihi Ve Medeniyetinde Şanlıurfa Sempozyumu'nun tarihi belli oldu

İslam Tarihi Ve Medeniyetinde Şanlıurfa Sempozyumu'nun tarihi belli oldu

3. Uluslararası İslam Tarihinde ve Medeniyetinde Şanlıurfa Sempozyumu, ’Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Geçiş Dönemi ve Milli Mücadele’de Urfa’ başlığı altında yapılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Türk Tarih Kurumu, İslam Tarihçileri Derneği, Ensar Vakfı Şanlıurfa Şubesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla hazırlanan ’Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Geçiş Dönemi ve Milli Mücadele’de Urfa Sempozyumu’, 30 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş döneminde ve Milli Mücadele’de Urfa’nın yerini ve rolünü tespit etmeye yönelik ve söz konusu dönemlerde Urfa’nın dini, kültürel, ekonomik ve sosyal tarihi gelişimini amaçlayan sempozyum öncesi tüm hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğu belirtildi.

İHA'nın haberine göre; 3 gün sürecek sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın katılması bekleniyor.


Benzer Haberler & Reklamlar