İkinci el eşya mağazasında kızılderili kafatası gören antropolog, polise koştu

İkinci el eşya mağazasında kızılderili kafatası gören antropolog, polise koştu

Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinde Cadılar Bayramı kutlaması için uygun materyal arayan bir antropolog, ikinci el mağazasında satılık insan kafatası gördü. Kafatasının gerçek bir insana ait olduğunu anlayan ve muhtemelen bir Kızılderili'ye ait olduğu düşünen arkeolog hemen polise haber verdi.

ABD'nin Florida eyaletinin North Fort Myers semtinde Antropolog Michelle Calhoun, Cadılar Bayramı konseptiyle alakalı ürün ararken vitrinde 4 bin dolara kafatasını fark etti. Önce onun .imitasyon olduğunu düdşündü  fakat eline alıp incelediğinde, gerçek bir insan kafatası olduğunu anladı.

Kafatasının gerçek bir insan kafatası olduğunu anlayan antropolog,hemen polise durumu haber verdi. .Lee County Şerif Ofisinin cinayet masası  dedektifleri olay yerine gelerek, satıcıları dorguya tuttular.

Dükkan sahibi, Beth Meyer, kafatasını, yıllar önce bir depoda bulup satın aldığını söyled ve "Cadılar Bayramı'na bir uygun bir vitrin süsü olduğu için onu cam vitrinin içine yerleştirip etrafını kuvars kuleler diğer kristallerle süsledim. Aslında ondan ayrılmak istemediğim için de hayli yüksek bir fiyat etiketi koydum üzerine" dedi.

Lee County Şerif Ofisi Lee County Şerif Ofisi, ""Bir insan kafatasının bir mağazada bulunması endişe verici..Kafatasının hangi yıllara ait ve kime ait olduğunu araştırıyoruz. adli TIP'tan gelecek raporları bekliyoruz. Bir suç işlenip işlenmediğini görmek için Florida eyaleti savcısı Amira Fox'un ile birlikte detaylı şeikilde çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.


Benzer Haberler & Reklamlar