Hierapolis Antik Kenti'nin 41 eseri İtalya'de sergilenecek.

Hierapolis Antik Kenti'nin 41 eseri İtalya'de sergilenecek.

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Hierapolis Antik Kenti’nden çıkarılan ve Denizli Hierapolis Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen 41 tarihi eser; mayıs ayında İtalya’nın Floransa kentindeki Uffizi Müzesi'nde gerçekleşecek sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak...

Doğal ve kültürel güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli tarihi mekânlarından biri olan ve 1988’den beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Hierapolis Antik Kenti'nin eserleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2020 Mayıs ve kasım arasında “Hierapolis Nehirlerin Efendisi: Bir Asya Kentinin Mitosları ve Gerçekleri” teması ile İtalya’da sergilenecek.

41 tarihi eser sergilenecek

İtalya Floransa Uffizi Müzesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasındaki görüşmeler sonucunda Hierapolis Antik Kenti kazılarında ortaya çıkarılan ve sergide ziyaretçilere sunulması planlanan eserlerin belirlenmesi, sergi hikâyesinin oluşturulması ve protokollere nihai şeklin verilmesi çalışmalarında önemli bir mesafe kat edildi. Sergide, Denizli Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nden 41 eserin yer alması planlandı. Sergiye, Türkiye’den gönderilecek eserlere İtalya ve Avrupa’nın farklı müzelerinden eserlerin de eşlik etmesi bekleniyor.
 


Benzer Haberler & Reklamlar