Hierapolis Antik Kenti Tofaş’ın Desteğiyle Kazılıyor

Hierapolis Antik Kenti Tofaş’ın Desteğiyle Kazılıyor

1968’den bu yana Türkiye otomotiv sanayisine yön veren, bu sene 50. yılını kutlayan Tofaş, sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye’nin tarihi mirasına sahip çıkıyor. Tofaş, bu kapsamda 2005’ten bu yana Denizli’de yer alan Hierapolis Antik Kenti’ne olan desteğini sürdürüyor.

TOFAŞ son iki yıldır antik kentte ortaya çıkarılan Ploutonion Kutsal Alanı kazıları ve restorasyonu ile Hades heykelini koruma amaçlı restorasyon çalışmalarının gün yüzüne çıkmasına katkıda bulunarak, önemli eserlerin ülke turizmine kazandırılmasına olan desteğini sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Hierapolis’e 2005 yılından bu yana destek veriyoruz. Türkiye’nin tanıtımı ve bu mirasın daha ilerilere götürülmesi için Hierapolis gerçekten önem arz ediyor. Kazıların devamıyla Hierapolis’in hem Türkiye’deki hem dünyadaki önemi daha da artacağına inanıyoruz.” dedi.

Merhum Vehbi Koç’un ilerici vizyonu ve girişimleriyle, Koç Holding ve Fiat ortaklığında, 1968 yılında temeli atılan ve bu yıl 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye’nin 4. büyük sanayi kuruluşu Tofaş, Türk sanayisine olan katkılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Tofaş bu kapsamda, Türkiye’nin en büyük beş antik şehir kalıntısından biri olan ve 1988’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Hierapolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarını 2005’ten bu yana desteklemeyi sürdürüyor.

Tofaş, son iki yılda, Hierapolis’te ortaya çıkarılan Ploutonion Kutsal Alanı’nın kazı ve restorasyonun tamamlanmasına destek olmasının yanında, yine kazıda ortaya çıkarılan Hades heykelinin koruma amaçlı restorasyonunu tamamlanmasını da sağladı.

Hierapolis’te basın mensupları ile bir araya gelen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, 2005 yılından bu yana Antik Kent’teki kazılara Tofaş olarak destek olduklarını belirterek, son yıllarda bu desteği daha da aktif olarak sürdürdüklerinin altını çizdi. 1970’li yıllarda Türkiye’ye gelerek Hierapolis antik kentinin ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayan ve görevini Profesör Grazia Semeraro’ya devreden Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesco D’Andria’ya katkılardan dolayı teşekkür eden Eroldu, kendisine plaket takdim etti.

Fotoğraf: Hades ve Kerberos Heykeli - Hierapolis Müzesi

Hierapolis’in önemli dünya mirasları arasında yer aldığını belirten Cengiz Eroldu, “1988’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş olan Hierapolis Antik Kenti, çok değerli bir miras. Türkiye de en çok ziyaretçi alan arkeolojik ören yeri Hierapolis’e, yılda ortalama 1.5 milyon ziyaretçi geliyor. Buradaki kazı çalışmalarının devamı Hierapolis’in hem Türkiye’deki hem dünyadaki önemi daha da artacak ve ülkemizin tanıtımına daha fazla katkı sağlayacak. Bu mirası en iyi şekilde korumak ve kültürler arası köprü kurmak, bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar