HERITAGE İSTANBUL'da bu sene 25 konferans, 17 Miras Sohbeti ve 11 atölye var

HERITAGE İSTANBUL'da bu sene 25 konferans, 17 Miras Sohbeti ve 11 atölye var

Kültür Mirası’nın uluslarası buluşma noktası haline dönüşen 7. HERITAGE İSTANBUL koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuar ve konferansı 3-5 Mayıs’ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 3 gün boyunca 25 konferans, 17 Miras Sohbeti ve 11 atölye etkinliğine sahne olacak. Fuarın bu seneki ana sponsoru ArtCloud Network International oldu.


İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ArtCloud Network International’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan HERITAGE ISTANBUL, müzecilik, arkeoloji, restorasyon, kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider ulusal ve uluslararası firmaları, konferans, söyleşi ve atölye çalışmalarında alanında uzman, değerli birçok isim ile bir araya getirecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği, İBB Kültür A.Ş. tarafından desteklenen HERITAGE İSTANBUL, 7. senesinde 32’ si yurt dışından olmak üzere 120’nin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak. Katılımcılar arasında, İtalya Ülke Pavilyonu ile Belçika, İsveç, Nijerya, Hollanda, Almanya, İspanya, İran ülkelerden farklı kurumlar da yer alıyor.

HERITAGE ISTANBUL 2023, kültürel miras endüstrisinin müzecilik, arkeoloji, restorasyon ve kütüphanecilik alanlarında “duayen” isimlerini 3 gün boyunca 25 konferans, 17 Miras Sohbeti ve 11 atölye etkinliği ile kültürel miras meraklılarını buluşturarak sektör için önemli bir çekim merkezi yaratacak. Yine ayrıca 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle özellikle müzecilik ve restorasyon alanında afet önleyici koruma konularında oturumlar da fuar boyunca konusunda uzman kurum, kuruluş ve kişilerin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan: Tüm kültürel miras meraklılarını bekliyoruz

7. kez düzenlenecek HERITAGE İSTANBUL ile ilgili açıklamalarda bulunan Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan, “Kültür Mirası bir ülkenin geleceği aktardığı kodlarıdır, geçmişi geleceğe somut olarak aktarıldığı en önemli alanlardan biri somut ve bununla birlikte somut olmayan kültürel mirastır. Bu yıl yedinci kez yapmak için hazırlıklarını sürdürdüğümüz HERITAGE İSTANBUL, Artcloud Network International Ana Sponsorluğunda Türkiye’den ve dünyanın farklı coğrafyalarından birçok ülke, kurum ve uzmana ev sahipliği yapacak. Kültür Mirasının kalbi 3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da atacak. Tüm kültürel miras meraklılarını ve halkımızı HERITAGE İSTANBUL’da görmekten mutluluk duyacağız.”

Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı’nın ana sponsoru ArtCloud Network International

Bu yıl yedincisi düzenlenecek Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı’nın ana sponsoru ArtCloud Network International, kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesinde yenilikçi çözümler tasarlayan ve uygulayan bir İtalyan şirketidir. Kültür alanında dünya çapında faaliyet gösteren ArtCloud Network, Reallife Television ve G Group International şirketlerinin birleşmesiyle oluşmuştur. Hedefi üç şirketin eşsiz güçlü yönlerini kullanarak İtalyan kültürel uzmanlığını küresel bazda paylaşmak ve 360 derece hizmet sunmaktır.

ArtCloud Network International'ın temel gücü, uluslararası alanda farkli kültürlerde kazanılan çeşitli deneyimlerden, durmaksızın yapılan araştırmalardan ve yeni dijital alanları keşfetme isteğinden kaynaklanmaktadır. Tüm bunlar, önemli sinerjilerin ve işbirliklerinin oluşumuna katkıda bulunmuştur.

Pazarlama danışmanlığı, restorasyon ve yaratıcı tasarım alanlarında 30 yılı aşkın bir deneyime sahip olan ArtCloud Network International, özellikle mimari tasarım, kültürel mirasın korunması ve iyileştirilmesi konularına ağırlıkla önem vermektedir. İletişim teknolojisinin hızla ilerlediği bir ortamda, genç kuşakların vizyonu ve algısının da değişimlere uğradığını içselleştirmiştir. Bundan yola çıkarak, yenilikçi bir dil, itinalı içerik ve üstün mekan anlayışı çerçevesinde alışılagelmiş sanatsal işleyişi teknoloji ile harmanlayarak kültür ve sanat alanlarını içeren projeler için farklı bir enerji, büyüleyici bir atmosfer yaratır. Birincil hedefi, son derece heyecan verici projelerle İtalya’da ve dünya genelinde tarihi mirasa karşı tutku ve farkındalık yaratmaktır.

Miras:4 Yeni Teknolojilerin Kültürel Mirasın Geliştirilmesinde Kullanımı

Heritage Istanbul Konferansı’nda “Miras:4 Yeni Teknolojilerin Kültürel Mirasın Geliştirilmesinde Kullanımı’’ başlıklı bir panel hazırlandı. Teknoloji, kültürel miras, müzecilik ve kreatif tasarım alanlarının öncülerinden oluşan uluslararası konuşmacılarıyla yapay zekanın da kullanıldığı panelde katılımcılara sıradışı bir deneyim yaşatmayı vaat ediyor.

Ayrıntılar: www.expoheritage.com


Benzer Haberler & Reklamlar