Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali düzenlendi

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer beldesinde 2. Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali yapıldı.

YOZGAT: Sorgun Ahmetfakılı Mahallesi mesireliğinde düzenlenen festivalda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, halkla bir arada olmanın bir zenginlik olduğunu belirterek, ''Vatandaşlarımızın düşüncelerini anlamak, hissetmek ve ona göre çalışma planını ortaya koymanın önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Halka hizmet etmenin halkı anlamaktan geçtiğini kaydeden Yurtnaç, vatandaşlarca düzenlenen birlik beraberliği pekiştiren programlara katıldığını söyledi.

Yurtnaç, Yozgat'ın dört bir köşesinden tarih fışkırdığını ve bu değerlerin yer altında kaldığını anlatarak, bu değerleri gün yüzüne çıkartmak için ilk olarak Arkeoloji Fakültesi kurulacağını dile getirdi.

Yurtnaç, "Burada binlerce yıl önce yaşayan insanlar nelerle uğraştılar, nelerle geçimlerini sağladılar ve ne tür değerleri vardı? İşte bunların hepsi yer altında. İnşallah önümüzdeki süreçte buraya Arkeoloji Fakültesinin kurulmasıyla bu değerleri Türkiye'nin ve dünyanın gündemine getireceğiz ve sizlerin de kullanımına sunacağız.'' dedi.

Konuşmaların ardından festivale katılarak piknik yapan vatandaşları ziyaret eden Vali Yurtnaç, onlarla sohbet etti, piknik yaptı.

Festivale AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakam Vekili Yasin Özcan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA Özcan Güney


Benzer Haberler & Reklamlar