Hansaray restorasyonunda iş kazası: 2 işçi öldü

Hansaray restorasyonunda iş kazası: 2 işçi öldü

Kırım’da, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği Hansaray'ın restorasyonu sırasında meydana gelen kazada 2 işçi öldü.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’un kızı Ayşe Ümerova, sosyal medya hesabından 1 Haziran tarihinde Hansaray’da çalışma yapan iki işçinin yüksekten düşerek öldüğünü açıkladı.

Kırırm Haber Ajansı'nın haberine göre;  Hansaray’ın ana binası üzerinde inşa edilecek sundurmanın iskeletini monte çalışmalarını gerçekleştiren iki işçi neredeyse 5 katlı ev yüksekliğinde çalışıyordu. Onların güvenliğini sağlaması gereken halat kopunca işçiler Hansaray kompleksinin Havuz Avlusuna düştü.

Ayşe Ümerova, “Müze idaresi yaralananların sayısı ile ilgili bilgileri gizliyor. Tanıkların aktardığına göre ambulansla bir kişi götürüldü, idare binanın tepesinde bir kişinin çalıştığını savunuyor. Ama olaya tanık olanlar, yükseklikte iki kişinin çalıştığını söylüyor. Olayın meydana gelmesinden sonra müze kapıları hemen kapatıldı. Bunun ikinci işçinin hayatını kaybettiğini gizlemek için yapıldığı tahmin ediliyor” diye kaydetti.

Bahçesaray Tarih ve Kültür Milli Parkı, Rusya Acil Durumlar Bakanlığının veya Rusya İçişleri Bakanlığının sözde Kırım müdürlüklerinden, söz konusu bilgiyi doğrulayan veya yalanlayan bir açıklama henüz yapılmadı.
Bilindiği gibi Rusya, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray'ı, restorasyon adı altında yürüttüğü uygulamalarla tahrip ederken, tam anlamıyla bir kültürel soykırıma imza atıyor. Bölgedeki diğer tarihi Türk izlerinin de silinmesi yönünde kasti bir politika izlediği düşünülüyor.

QHA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar