Hamitoğulları Beyliği Sempozyumu 2 Kasımda Isparta'da yapılacak

Hamitoğulları Beyliği Sempozyumu 2 Kasımda Isparta'da yapılacak

Beşinci Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu, Türk Tarih Kurumu, Süleyman Demirel Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İslam Tarihçileri Derneği iş birliğiyle Isparta’da düzenlenecek.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Süleyman Demirel Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İslam Tarihçileri Derneği iş birliğiyle Isparta’da ‘5. Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu’ düzenlenecek.

Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde kurulmuş olan Türk beyliklerinin her birinin kapsamlı olarak incelenmesi amacıyla 2014 yılından bu yana düzenlenen sempozyum serisinde 2018 yılı Hamitoğulları Beyliği’ne ayrıldı. 2-4 Kasım tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan sempozyumda Hamitoğlulları Beyliği’nin kuruluşu, menşei, diğer beylik ve devletlerle ilişkileri ele alınacak. Beyliğin hüküm sürdüğü dönemdeki toplumsal hayat, dil, edebiyat ve folklorün konuşulacağı sempozyumda, Hamitoğulları Beyliği’nin Türk tarihi açısından önemine dair değerlendirmeler paylaşılacak. Sosyal bilimlerin çeşitli alanlarından 70’in üzerinde bilim insanının katılacağı etkinlik,

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan’ın başkanlığında Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Behset Karaca’nın konuşmacı olduğu açılış oturumuyla başlayacak. Sempozyum, ilgili herkesin katılımına açık olarak düzenlenecek.

Sempozyum Programını https://drive.google.com/file/d/1sonyXjpFctAkrOKc4klSexsUur7DcoEF/view adresinden edinebilirsiniz.


Benzer Haberler & Reklamlar