Hakkari'de tarihi eser taklitçiliğinin 3 meşhur sembolü ile birlikte 142 'tarihi' obje yakalandı!

Hakkari'de tarihi eser taklitçiliğinin 3 meşhur sembolü ile birlikte 142 'tarihi' obje yakalandı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bir iş yerinde, benzeri pek çok yerde tarihi eser dolandırcılığında kullanılan ve Mardin Müzesi'nin sahte tarihi eser reyonunda teşhir edilen Viking, Meryem Ana ve Afrodit heykeli de dahil olmak üzere tarihi eser olma olasılığı bulunan 111 sikke, 40 kolye ucu, ve bilezik kelepçe yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bir iş yerinde tarihi eser olma ihtimali bulunan 111 sikke, 40 kolye ucu, ve bilezik kelepçe ele geçirildi. Tarihi objeler tarihi eser dolandırılıcığında kullanılan meşhur 3 heykel ile birlikte ele geçirildi.

Hakkari' Valiliği, "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi, suç unsurlarının elde edilerek şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar  kapsamda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Yüksekova Büro Amirliği ekipleri, ilçede faaliyet gösteren bir iş yerinde dün yaptıkları aramada, tarihi eser olduğu değerlendirilen 111 sikke, 40 kolye ucu, 3 heykel, bilezik kelepçe ve 102 fişek ele geçirildiğini" açıklası.

Şüpheli bir kişi hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" ile "6136 Sayılı Kanun"a muhalefet suçlarından adli tahkikat başlatıldı.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar