Hakan Öniz: Doç. Dr. Hakan Öniz

Hakan Öniz: Doç. Dr. Hakan Öniz kimdir?

Doç. Dr. Hakan Öniz

Eskişehir doğumlu Hakan Öniz ilkokulu Ankara Bahçelievler’de orta okul ve liseyi Ankara Deneme Lisesi ve Istanbul Kartal Endüstri Meslek Lisesinde, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanında, Yüksek Lisans ve Doktorasını Selçuk Üniversitesi’nde Sualtı Arkeolojisi alanında yapmıştır.

2003-2012 yılları arasında KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde sualtı arkeolojisi ve sualtı fotoğrafçılığı alanında dersler veren Öniz, aynı üniversitelerin Sualtı Araştırma Merkezlerini de kurmuş ve yönetmiştir.

Aynı zamanda 1999 yılında Antalya Müzesi bünyesinde Akdeniz Sualtı Araştırmaları Merkezini dönemin Müze Müdürü Metin Pehlivaner ile birlikte kurmuş ve 2005 yılına kadar Antalya Kıyılarında arkeolojik sualtı araştırmaları gerçekleştirmiştir.

Kültür Bakanlığı izinleriyle 2006 yılından itibaren yönetiminde devam eden Antalya Kıyıları arkeolojik çalışmalarına 2015 yılında Mersin, 2018 yılında Adana da dâhil olmuştur.

2012 yılında İtalya Catania ile Polonya Varşova ve Vroslav’da yüksek lisans dersleri vermiştir.

2013 yılında Yardımcı Doçent unvanıyla Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı olan Öniz, 2018 Mart ayında Doçent unvanını almış, aynı ay Akdeniz Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Akdeniz Üniversitesi’nde görevlendirilmiştir.

Halen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü ile aynı
üniversitenin Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir.

Hakan Öniz aynı zamanda UNESCO Sualtı Arkeolojisi UniTwin Ağı’nın kurucu koordinatörüdür. 2012-2015 yılları arasında koordinatörlüğünü yürüttüğü bu kuruluşa dünyadan 38 üniversite üyedir.

Hakan Öniz halen hem Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu CMAS’ın uluslararası bilim kurulu üyeliğini hem de Uluslararası Sitler ve Anıtlar Konseyi ICOMOS’un Uluslararası Sualtı Kültür Mirası Komisyonu Genel Sekreterliği görevlerini de sürdürmektedir.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar