Gündelik Yaşamın Arkeolojisi sergisi Rezan Has Müzesi'nde

Gündelik Yaşamın Arkeolojisi sergisi Rezan Has Müzesi'nde

Rezan Has Müzesi, Gündelik Yaşamın Arkeolojisi sergisi ile ziyaretçilerini gündelik yaşamın M.Ö 6.500-M. S 1.300 yıllarını kapsayan 9 bin yıllık geçmişine kapı aralamaya davet ediyor. Yaklaşık 400 eserin yer aldığı “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, 31 Mayıs 2021 tarihine dek Rezan Has Müzesi'nde ziyarete açık.

Rezan Has Müzesi’nin ziyaretçileri 9 bin yıllık serüvene götüren, günlük hayatın parçalarını bir araya getirerek ‘antik dönemde bir gün geçirmiş gibi’ hissettirecek olan “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, Anadolu’yu oluşturan ve kültürümüzde, geleneğimizde iz bırakan, bizi biz yapan uygarlıkların sıradan günlerine de kapı aralıyor.  

 

Anadolu coğrafyasının gündelik yaşama etkisi sergileniyor

 

Neolitik dönemden Selçukluya dek uzanan “Toprağın Mirası” sergisinin devamı niteliğinde olan “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, Kayıp Dillerin Fısıldadıkları sergisine de göz kırparak gündelik hayatımızı şekillendiren nesneler aracılığıyla tarih boyunca gelişen ve değişen Anadolu kültüründen izler barındırıyor. Anadolu uygarlıklarının inişli çıkışlı yaşam serüvenlerine ve farklılıklarına rağmen temelde bu coğrafyada oluşan hafızanın gündelik yaşama etkisi, yemek pişirilen, su, şarap, zeytinyağı konulan, içinden yemek yenilip, içeceklerin servis edildiği kaplara, mezarlara armağan olarak bırakılan eşyalara ve tanrılara sunulan adaklara değin, gündelik yaşam çok geniş yelpazede inceleniyor. 

Yaklaşık 400 eserin yer aldığı “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, 31 Mayıs 2021 tarihine dek Rezan Has Müzesi'nde açık kalacak.

Rezan Has Müzesi, Kadir Has Üniversitesi 34083 Cibali-Fatih, İstanbul.

Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-15.30 (Yılbaşı, dini ve resmi bayramların ilk günü hariç)

www.rhm.org.tr


Benzer Haberler & Reklamlar