Göbeklitepe Yılı  Zeugma Mozaik Müzesi'ne de yaradı

Göbeklitepe Yılı Zeugma Mozaik Müzesi'ne de yaradı

Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Emine Öztürk, 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi sayesinde bölge turizminin altın dönemin geçirdiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, resmi açılışının yapıldığı 9 Eylül 2011'den bu yana yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ağırlayan müze, geçen yılın 8 aylık döneminde 164 bin 138 kişi tarafından gezilirken, bu sene  toplam 267 bin ziyaretçiyi ağırladı.

25 bini kapalı olmak üzere 30 bin metrekarelik alana kurulu Zeugma Mozaik Müzesi, bu yıl 20 Ağustos itibarıyla 211 bin 332 yerli ve yabancı turiste kapılarını açarken, geçmiş yılların 8 aylık performansına göre ziyaretçi rekoru kırdı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eylül itibarıyla havaların serinlemesiyle turizm yoğunluğunun ve Zeugma Mozaik Müzesi'ne yönelik ziyaretlerin daha da artması bekleniyor.

Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Emine Öztürk: Bu yıl kendimize 1 milyon ziyaretçi hedefi koyduk.

Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Emine Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi sayesinde bölge turizminin "altın dönemini" geçirdiğini dile getirdi.

Gaziantep'in bölgenin turizm anlamında lokomotifi olduğunu ve bu yıl pastadan büyük payı almayı hedeflediğini anlatan Öztürk, "Bu yıl kendimize 1 milyon ziyaretçi hedefi koyduk. İnşallah yıl sonunda bu sayıya ulaşacağız. Daha sonraki yıllarda bu sayı katlanarak devam edecek. Çünkü Zeugma, ziyaretçi sayısı her geçen gün düzenli olarak artan bir müze." dedi.

Kerem Kocalar- AA


Benzer Haberler & Reklamlar