Gezici Bavul Müze Kocaeli okullarını gezmeyi sürdürüyor

Gezici Bavul Müze Kocaeli okullarını gezmeyi sürdürüyor

Kocaeli Müzesi'nin Gezici Bavul Müze’ projesi çerçevesinde Bulan Kadın ünvanıyla bir arkeolog Onaran Adam ünvanıyla bir restoratörün sınıfları ziyaretleri sürüyor. Kocaeli'deki okullarda çocuklar bu yıl da arkeolojik kazı heyecanı yaşayacak.

Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen ‘Gezici Bavul Müze’ projesi ‘Dikkat Bu Sınıfta Müze Var’ sloganıyla 2017 ve 2018 yıllarında okullar tarafından büyük ilgi görmüştü. Kocaeli Müzesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla projenin 2018-2019 öğretim yılında da devam edeceği müjdesini verdi.

Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinçleri görülmeye değerdi.

“BU YIL DA DEVAM EDECEĞİZ”

Proje hakkında açıklama yapan Kocaeli Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Büyük ilgi gören bu projeyi tüm iş yükümüze rağmen arkadaşlarımızın özverisi sayesinden bu yılda devam etmesi yönünde karar aldık. "Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın (arkeolog)" ve "Onaran Adam (restoratör)" çocukları sınıflarında ziyaret etmeye devam edecek. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve çocuklar arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşacak. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin onarım, konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimleyecek” dedi.

https://www.kocaeligazetesi.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar