Gevale Kalesi’nde restorasyonun  2. etabı tamamlandı

Gevale Kalesi’nde restorasyonun 2. etabı tamamlandı

Gevale Kalesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Gevale Kalesi Konya’nın sembollerinden biri olacak”

Konya'da Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile  ihya çalışmaları süren Gevale Kalesi’nde 2 .etap restorasyon çalışmaları tamamlandı. 

1700 metre rakımda devam eden çalışmalarda 2.etap tamamlandı. 

Tarihi Gevale Kalesi'ndek çalışmaları yerinde inceleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Konya’nın 360 derece gözlemlenebildiği antik miras

Gevale Kalesi’nin tarihin derinliklerine giden bir mekan olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Burası hem Konya’nın 360 derece gözlemlenebildiği hem de Antik Dönemden itibaren bir kalenin bulunduğu önemli bir yerleşim alanı. Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar binlerce yıldır birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Yürütülen kazılarda, önemli bulgulara ulaşıldı ve ulaşılmaya devam ediyor. İnşallah burada oluşan kazıdan çıkan eserlerin sergilendiği alanların olduğu ve buradaki restorasyonlarla birlikte Konya’nın turizmine ve silüetine önemli bir katkı sağlamayı düşünüyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, kendi telefonuyla Gevale Kalesi’nden yaptığı özçekimi de sosyal medya hesabından paylaştı. Başkan Pekyatırmacı paylaşımında Gevale’de çalışmalarımız tamamlandığında siz de benim gibi harika özçekimler çekebilecek” ifadesini kullandı.


Benzer Haberler & Reklamlar