Facebook, Willendorf Venüsü'nü müstehcen bulmuş

Facebook, Willendorf Venüsü'nü müstehcen bulmuş

Avusturya'da keşfedilen Eski Taş Çağı'na eseri Willendorf Venüsü, Facebook tarafından müstehcen bulunarak silinmiş.

Paleolitik dönemin en meşhur kadın heykellerinden Willendorf Venüsü, facebook tarafından müstehcen bulunarak heykelin fotoğrafı siteden silindi.

Londra Doğal Tarih Müzesi (Natural History Museum) Genel Müdürü Christian Koeberl Facebook’u bu kararından dolayı eleştirdi. Tepkisini ” Venüs heykelini pornografik bulmak ahmaklıktır! Ne yani heykel mi örteceğiz? ” sözleri ile dile getirdi. Christian Koeberl, ayrıca Facebook’a cinsellik tanımını gözden geçirme tavsiyesinde bulundu.

Olaya Viyana’daki sanatçılardan da tepki geldi. Sanatçılar, Facebook’un bu heykelin neden seksi olduğunu düşündüğüne bir anlam veremedi.

Olayın ardından Facebook’ta çalışan bir yetkili, ekiplerinin her hafta milyonlarca fotoğrafla işlem yaptığını ve zaman zaman bu vakada da görüldüğü gibi yanlışların olabildiğini belirtti.

Olay Facebook’un ilginç fotoğraf sınıflandırmasının ilk örneği değil. Facebook, 13 yaşından büyük herkesin siteye üye olmasına izin verdiği için çocukların erişmemesi gereken görüntülerin yayınlanmasına izin vermiyor. Geçtiğimiz yıl Facebook, Vietnam Savaşı’nda çekilmiş Pulitzer Ödüllü ‘Napalm Kız’ fotoğrafına da sansür uygulamış ve bu durum Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in gücünü kötüye kullanması konulu bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar