Eyüb Sultan Türbesi çinilerini kıran saldırgan 'şeytan sandığı figüre' böyle saldırdı

Eyüb Sultan Türbesi çinilerini kıran saldırgan 'şeytan sandığı figüre' böyle saldırdı

İstanbul’da Eyüb Sultan Türbesi’ndeki çinilerin, ‘üzerinde ‘şeytan motifi’ olduğu öne sürülerek kırıldığı ileri sürülürken, şeytan sanılan şeklin Rumi Hat Sanatı motifi olduğu anlaşıldı.

İddiaya göre daha önce bazı sosyal medya hesapları üzerinden türbedeki motif ‘Şeytan figürü var’ denilerek hedef gösterilmişti.

İstanbulu Sevenler Cemiyeti adlı Twitter hesabının paylaştığı görüntülerde bir kişinin elindeki çekiçle çinileri kırdığı görülüyor.

Görüntüleri ‘şizofreni ve cahillik’ olarak tanımlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Mahir Polat, “Rumi motifidir bu, Selçuklu’dan Osmanlı’ya en çok kullanılan motiftir, her yeri mi kıracaksınız? Kültürünü tarihini bilmeyen derin cehaletle nasıl baş edeceğiz. Onlarca YouTube kanalında, yaygın sosyal medyada cahil, tarih bilmez sözüm ona analizciler kültür tarihinden bi haber bu motifler üzerine paranoyakça yorumlar yapıyorlar. Hiç mi hat sanatı görmediniz dinlemediniz, hiç mi tarihinize yakından bakmadınız" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün saldırgan hakkındaki açıklamasında “Şahıs zihinsel engelli” denerek saldırıyla ilgili hem adli hem de idari tahkikatın başlatıldığı belirtilmişti.


Benzer Haberler & Reklamlar