Erzurum'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Venedik dönemine ait görünen 150 sikke ele geçirildi
Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Erzurum Jandarma Komutanlığı ekipleri, Palandöken ilçesindeki bazı kişilerin Kültür ve Tabiat Varlığı niteliğinde olduğu değerlendirilen tarihi eser bulundurdukları ve satmak için müşteri aradıkları yönünde ihbar aldı.
Bunun üzerine çalışma yapan ekipler, şüpheli şahıslara yönelik operasyonda, altın rengi görünümünde, üzerinde eski medeniyetlere ait figürler bulunan ve Venedik dönemine ait olduğu değerlendirilen 150 sikkeyi ele geçirdi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, adli makamlara sevk edildi.

İfadeleri alınan şüpheliler, haklarında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten işlem yapılarak serbest bırakıldı.
Ele geçirilen sikkeler, tarihi eser olup olmadığının belirlenmesi için Erzurum Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
Muhabir İlhami Erkılıç


Kastamonu Taşköprü'de çiftçi, tarlasını sürerken lahit buldu.
Atatürk’ün arkeoloji mirası: Anadolu tarihsel mirasına sahip çıkma ve koruma mücadelesi
Gölyazı’daki Apollonia ad Rhyndacum’daki antik tiyatroda seyirci basamakları arasında mezar bulundu
Van Gogh Müzesi Direktörü Emilie Gordenker: Müzecilikte amaç nicelik yerine nitelik olmalı