Ekim ayında ilki gerçekleştirilecek Arkeoloji Filmleri Festivali için kollar sıvandı

Ekim ayında ilki gerçekleştirilecek Arkeoloji Filmleri Festivali için kollar sıvandı

Sinema Dünyasında 11 yıldır aralıksız gerçekleştirilen ve uluslararası üne kavuşan İpekyolu Film Festivali 12. yılında kardeş bir festival kazanıyor. İpekyolu Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, Arkeoloji Filmleri Festivali'nin ilkini bu sene Ekim ayında gerçekleştireceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşu gerçekleştirilen İpekyolu Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, ilk etkinlik projesi olarak Arkeoloji Filmleri Festivali'ni hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. 

İlkinin 2024 yılı Ekim ayında izleyicilerle buluşturulması planlanan Arkeoloji Filmleri Festivalinin düzenleme kurulu ilk toplantısını bu hafta sonu Arkeo Pera'da gerçekleştirdi.

ARKEOLOJİ KONULU BELGESELLER VE UZUN METRAJLI FİLMLER YARIŞACAK

Arkeoloji ve Sanat Dergisi ve Arkeoloji Sanat Yayınlarının sahibi ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen, SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Başkanı ünlü yönetmen Mehmet Güleryüz, ve Hukuk Yüksek Lisansı Sahibi Avukat Oğuz Dönmez'den oluşan Arkeoloji Filmleri Festivalinin düzenleme kurulu,  belgesellerin ve uzun metrajlı filmlerin yarışacağı etkinliğin jüri üyelerinin daha sonra açıklanacağını belirtiler..

İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ'NİN KARDEŞİ OLACAK

Yönetmen Mehmet Güleryüz, "Arkeoloji Filmleri Festivali, bu yıl 12'incisi düzenlenecek İpekyolu Film Festivali'nin kardeş etkinliği olacak. 12 Yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün de desteği ile başarıyla gerçekleştirdiğimiz İpekyolu Film Fesivali'nden edindiğimiz deneyimle bu festivali başarıyla ve daha etkili şekilde hayata geçireceğimize inanıyoruz. Arkeoloji konulu belgeseller ve uzun metrajlı sinema filmlerinin yarışacağı festival bünyesinde açık oturumlar ve seyircilerin ilgisini çekecek diğer etkinlikler de yer alacak. Festivalle ilgili gelişmeleri yıl içinde yağacağımız basın açıklamaları ile duyuracağız" dedi.

Arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar