Efes, Avrupa’da gezilecek en iyi 17 destinasyon listesinde

Efes, Avrupa’da gezilecek en iyi 17 destinasyon listesinde

CNN’nin Avrupa'da turistlere tavsiye ettiği en iyi 17 destinasyon listesinde Türkiye’den Efes Antik Kenti de yer aldı. Efes'te hem arkeoloji kazılarının hem de restorasyon çalışmalarının özenine dikkat çeken CNN; turistlere ayrıntıları kaçırmamak için Efes'i rehbersiz gezmemeyi önerdi.

“Günümüz Türkiye’sinde Selçuk yakınlarında bulunan antik Yunan-Roma şehri Efes, özenli arkeoloji kazıları ve restorasyonölar sayesinde Avrupa’nın en eksiksiz klasik şehridir. 2. yüzyıldan kalma Celsus Kütüphanesi, antik metropolün görülmeye değer yerlerinin en ünlüsü. Onu, Kuretler Caddesi ve uçsuz bucaksız Antik Tiyatro takip ediyor. Tiyatro, 25 bin kişiyi ağırlayabiliyordu ve Aziz Paul’un orada vaaz verdiğine inanılıyor”” yorumunda bulunan CNN, Efes’te kolayca gözden kaçabilecek çok fazla ayrıntı olduğu için bir rehber eşliğinde gezmeyi tavsiye ediyor. 

CNN’e göre Avrupa’da gezilecek en iyi 17 destinasyon şu şekilde sıralandı

Picos de Europa, İspanya Lofoten Adaları, Norveç Apuseni Dağları, Romanya Efes, Türkiye Avignon, Fransa Lizbon, Portekiz Dingle Yarımadası, İrlanda Filibe (Plovdiv), Bulgaristan Pompei, İtalya Atina, Yunanistan Salzburg, Avusturya Henne Strand, Danimarka Brugge, Belçika Düsseldorf, Almanya Wrocław, Polonya Groningen, Hollanda Cairngorms, İskoçya


Benzer Haberler & Reklamlar