Efes Antik Kenti'nden Bergama'ya üçüncü kez pedal çevrilecek

Efes Antik Kenti'nden Bergama'ya üçüncü kez pedal çevrilecek

Pedallar bir kez daha UNESCO kentleri arasında dönecek. İzmir'de düzenlenecek UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'na katılacak amatör sporcular, Selçuk'taki Efes Antik Kenti'nden Bergama'ya kadar pedal çevirecek

Selçuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bir farkındalık projesi olan tur, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek.

Selçuk'ta cumartesi günü yapılacak tören ile başlayacak turda 300 bisikletli ilk gün 100 kilometre pedal çevirerek Karşıyaka'ya ulaşacak. Sporcular, ikinci gün Karşıyaka'dan hareket ederek Bergama Kızıl Avlu'da turu tamamlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, organizasyonun farklı açılardan birçok önemi bulunduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Öncelikle iki dünya mirası arasında düzenlenen bu proje iki dünya mirasına, İzmir'in UNESCO etiketli iki ilçesine dikkati çekiyor. Bunun yanı sıra bisiklet sporunun tanıtılması açısından da önem taşıyor. 8 bin 500 yıllık tarihi bir geçmişe sahibiz. Böylesine değerli toprakların hakkını vermeliyiz."

- Katılım için fidan bağışı yapılması gerekiyor

İzmir'in iki UNESCO etiketine sahip kenti arasında bisiklet kullanmak isteyen sporcuların etaba katılımları için Ege Orman Vakfına 40 lira bağış yapması gerekiyor.

Organizasyonun bu yönüyle bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliği de taşıdığı belirtildi.

Halil Şahin - AA


Benzer Haberler & Reklamlar