Edirne'de eski Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu tamamlandı

Edirne'de elektrik fabrikası olarak kullanılan ve restorasyon sonrası nikah ve kültür merkezi olarak düzenlenen yapı 14 Mayıs'ta törenle açılacak.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalyanlar tarafından yapıldığı 1930 yılından 1980 yılına kadar kentin elektrik ihtiyacını karşılayan bina uzun yıllar harabe şekildeydi.

İki yıl önce restorasyon çalışmalarına başlanan, 2016 yılında Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) tarafından Bilim Tarih Ödülü'ne layık görülen restorasyon projesi sona erdi.

-Pazar günü açılacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, restore edilen yapının kente önemli bir katkı sunacağını belirtti.

Gürkan, pazar günü gerçekleşecek açılışa Edirneliler'i davet ederek, şunları kaydetti:

"Hem Edirne'yi muhteşem bir binayla buluşturuyoruz hem de kültür ve sanat şehri olma yolundaki en önemli adımlardan birini atıyoruz. Toplumumuzun en önemli kurumu olan 'ailenin' temelleri bu binada atılacak.

Bu bina Edirnelilerin en mutlu, en özel anlarına tanıklık edecek. Edirne'mizin güzel insanlarına da zaten bu yakışır; Edirneliler her şeyin en güzeline layık. Tüm Edirne halkını bu muhteşem binanın açılışını hep birlikte gerçekleştirmeye davet ediyorum."
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar