Edirne 1 hafta otobüsle ücretsiz gezilecek

Edirne 1 hafta otobüsle ücretsiz gezilecek

Osmanlı Devleti'ne bir asır başkentlik yapan ve bünyesinde çok sayıda ecdat yadigarı tarihi eseri barındıran Edirne, iki katlı üzeri açık tur otobüsünde 6 dilde yapılacak çeviriyle tanıtılacak ve 18-24 temmuz arası ücretsiz gezilececek.

EDİRNE: Osmanlı Devleti'ne bir asır başkentlik yapan ve bünyesinde çok sayıda ecdat yadigarı tarihi eseri barındıran Edirne, iki katlı üzeri açık tur otobüsünde 6 dilde yapılacak çeviriyle tanıtılacak.

Otobüsün direksiyonuna geçen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi çevresi, Edirne Sarayı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştiği Sarayiçi'ndeki Ermeydanı, Meriç ve Tunca köprüleri ile Karaağaç mevkisinde tanıtım turu gerçekleştirdi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, serhat şehrinin tarihi eser bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ise Floransa'dan sonra metrekareye düşen tarihi eser sayısı bakımından en yoğun ikinci kent olduğunu söyledi.

Bu tür otobüslerinin ve tanıtım faaliyetlerinin dünyada birçok örneğinin bulunduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu uygulamanın bizim gibi tarihi dokusu ve kültürel kimliği olan şehirlerde, örneğin Atina, Malta, Barcelona, Paris ve Londra'da birçok örneği var. Türkiye'de bu özellikte kullanılan otobüs sadece İstanbul'da vardı. Bu otobüsümüz İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci kent olarak Edirne'de hizmet vermeye başlayacak. Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentleri İstanbul ve Edirne'de tarihi tanıtımın yapıldığı bu otobüslerin olması güzel bir durum. Serhat şehrimiz yıllık 3 milyon turist kapasitesi ve bunu her geçen gün artıran bir kent aynı zamanda. Edirne'ye gelen yerli ya da yabancı turistlerimiz belirlemiş olduğumuz turizm güzergahı üzerinde 6 dilde kentimizin tanıtımını dinlemiş olacak. Bu otobüsün turizm hareketine katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Test sürüşünün başarılı geçtiğini ifade eden Gürkan, "18-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri boyunca tüm vatandaşlarımız ücretsiz gezebilecek. Daha sonra bunu dünyadaki örneklerine bakıp ama Türkiye'deki koşullar göz önünde bulundurularak bir fiyat belirlemesiyle şehir turu kapsamında gerçekleştireceğiz." diye konuştu.


AA Cihan Demirci

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar