Dünya Mirası Listesi'nin 6 tarihi eseri 3D teknolojisi ile tekrar inşa edildi

Dünya Mirası Listesi'nin 6 tarihi eseri 3D teknolojisi ile tekrar inşa edildi

Colosseum, Babil'in Asma Bahçeleri, Konark Güneş Tapınağı, Pompeii, Porta Nigra ve Shuri Kalesi'nden oluşan UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edilmiş altı bölge, geçmişteki halleriyle, mevcut ve gelecek nesiller tarafından deneyimlencek şekilde 3D teknolojisi sayesinde tüm ayrıntıları ile yeniden inşa edildi

Dassault Systèmes’in  2020'de toplumsal ve çevresel zorluklarla ilgili farkındalığı artırmayı ve sürdürülebilir inovasyonlar için sanal dünyaların kullanımına ilham vermeyi amaçlayan Tek İlerleme İnsandır (The Only Progress is Human) Kampanyası kapsamında hayata geçirdiği  Yaşayan Miras (Living Heritage) miras ve gelecek temalarına odaklanıyor.

Bir öğrenci programı olan “Living Heritage", mevcut ve gelecek nesillerin altı UNESCO Dünya Mirası Alanı’nın geçmişte var olduğu gibi deneyimlenmesini sağladı.

“Living Heritage” kapsamında Almanya, Hindistan, Japonya, Meksika, Hollanda ve ABD ülkelerinden 32 öğrencinin oluşturduğu altı ekip; Colosseum, Babil'in Asma Bahçeleri, Konark Güneş Tapınağı, Pompeii, Porta Nigra ve Shuri Kalesi’ni Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak sanal ortamda yeniden inşa etti.

Dassault Systèmes mentorlarının rehberlik ettiği ve şirketin 3DEXPERIENCE Edu'su tarafından desteklenen öğrenci ekipleri, halihazırda endüstri tarafından küresel ölçekte kullanılan entegre modelleme, simülasyon, bilgi istihbaratı ve iş birliği uygulamalarını çalışmalarına hızla adapte ederek; bilimsel olarak doğru, verilerle zenginleştirilmiş ve tarihi alanlardaki yapılara dair yeni bir anlayış sunan sanal ikizler yaratmayı başardı.

3DEXPERIENCE Edu programları, her yıl yedi milyon öğrencinin endüstrinin Dassault Systèmes çözümleri için ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirmesine yardımcı oluyor.

Dassault Systèmes Kurumsal Eşitlik, Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Victoire de Margerie konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Dassault Systèmes'in bilime dayalı ve hedef odaklı bir şirket olarak kırk yıldır insanlığın ilerlemesi için bir katalizör görevi gördüğünü vurguladı. “Sanal dünyanın gerçek dünyayı iyileştirmesine ve genişletmesine olan tutkumuz ve bu alandaki yaratıcılığımız,  geçmiş başarıları gerçekleştiren nesillerle, gelecek başarıları hayal edecek nesiller arasında köprüler kurmamızı sağladı” diyen Victoire de Margerie, sözlerine şöyle devam etti: “‘Living Heritage’ ortak mirasın bir kutlamasıdır. Bugünün çözümleriyle geçmişi nasıl daha iyi anlayabileceğimizi keşfetmeye davet ediyoruz. Ayrıca öğrenme fırsatları açıyor ve yeni neslin daha iyi bir geleceğe giden yol haritasını yaratmasına yardımcı oluyoruz. Dassault Systèmes olarak kırk yıldır akademik dünyanın güçlü bir ortağıyız ve 3DEXPERIENCE platformumuzu kullanan öğrencilerin yaratıcılığına her zaman hayranlık duyuyoruz.”  ded..

Öğrenci grupları 25-26 Haziran tarihlerinde Paris'teki Cité de la Réussite'de “Living Heritage” kapsamındaki projelerini sergileyecek.

3D Dijital Modelleme ve Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (Product Lifecycle Management - PLM) projeleri hakkında daha fazla bilgi http://www.3ds.com adresinden edinilebilir.


Benzer Haberler & Reklamlar