Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili madde kabul edildi

Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili madde kabul edildi

UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısında Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili madde kabul edildi


İSTANBUL: UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı'nın "Avrupa ve Kuzey Amerika" başlıklı oturumunda Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili madde kabul edildi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde süren görüşmelerde, dünyanın çeşitli bölgelerindeki bazı "Dünya Kültür Mirası" alanlarının son durumu üyelerce masaya yatırıldı.

Görüşmede, bölgelerin temsilcileri, çalışmaların yapıldığı alanlardaki son durumu anlattı. Söz konusu bölgelerdeki sorunlar ve gelişmeler ele alınarak, bundan sonrası için yapılması gerekenler ve planlananlar konuşuldu.

UNESCO Daimi Temsilcisi Hüseyin Avni Botsalı, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili alınan karardan memnun kaldıklarını söyledi.

Botsalı, "UNESCO ile diyalog devam ediyor. Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili alınan kararın içeriği daha sonra yayımlanacak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, komite üyeleri bazı bölgelerle ilgili sunulan raporları tartışarak oylama yaptı.

Bu kapsamda, koruma altındaki bazı yerlerin ise statüsü değiştirildi. Buna göre, Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Özbekistan'daki Shahrisabz (Şehr-i Sebz) Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildi.


AA Emin İleri 


Benzer Haberler & Reklamlar