Depremden etkilenen bir tarihi eser de Hatay'daki Batıayaz Köprüsü oldu

Depremden etkilenen bir tarihi eser de Hatay'daki Batıayaz Köprüsü oldu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yer alan Osmanlı dönemine ait Batıayaz Köprüsü, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle hasar gördü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hafif hasar verdiği köprünün bir kısmı, merkez üssü Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğündeki sarsıntıda yamaçtan düşen kayalar nedeniyle yıkıldı.

Musa Dağı'nın eteklerinde yer alan, genişliği 3,77 metre ve boyu 36,54 metre olan Osmanlı dönemi eseri, hasarın ardından ulaşıma kapatıldı.

Vakıflı, Kapısuyu, Çamlıyayla, Büyükoba, Ceylandere, Hıdırbey ve Batıayaz kırsal mahallelerini şehre bağlayan köprünün kapatılması sonrası buradaki vatandaşlar, alternatif yollardan ulaşımı sağlamaya çalışıyor.

Batıayaz Mahalle Muhtarı Doğan Halistürk, AA muhabirine, köprünün Kahramanmaraş merkezli depremlerde hafif hasar aldığını söyledi.

Kullanılabilir durumdaki köprüden küçük araçların geçebildiği anlatan Halistürk, "Kahramanmaraş depremlerinde ayrılmıştı köprü ancak kullanılabilecek durumdaydı. Hatay'daki depremden sonra yamaçtan düşen taşlar nedeniyle yıkım oluştu." dedi.

Halistürk, köprüyü kullanan 7 mahalle olduğuna değinerek, tarihi eserin 1 yıl önce restore edildiğini anlattı.

Restorasyondan önce alternatif yol açtıklarını ancak tamiratın ardından köprüyü kullanıldıklarını aktaran Halistürk, "Şu anda alternatif yolları kullanmaya çalışıyoruz. Defne merkezli depremde büyük yıkım oldu, çok şükür sadece 1 yaralımız var, o da telaşla ikinci kattan atlayan vatandaşımız. Köylerimizde genellikle tek katlı yapılar var. Bunların içinde eski, tarihi sayılabilecek binalarda büyük yıkım oldu." diye konuştu.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar