Definecilerin tepeyi parçalayarak anıt mezarı yağmaladığı anlaşıldı

Definecilerin tepeyi parçalayarak anıt mezarı yağmaladığı anlaşıldı

Kayseri'de definecilerin inşaat makineleri ile yardığı tepede Roma Dönemi'ne ait anıt mezar olduğu tespit edildi. Kaçmayı başaran definecilerin alandan neleri yağmaladığı bilinmiyor. Anıt mezarın bulunduğu yer, arkeolojik SİT alanı ilan edilecek ve arkeologlar geriye kalan olası tarihi buluntuları araştıracak.

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi'nde hazine arayan definecilerin greyder ile ikiye böldüğü tepede  anıt mezar olduğu anlaşılırken, definecilerin alanda ne bulduğu ve buldukları eserleri nereye sakladıkları tespit edilemedi.

İHA'nın haberine göre, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi Örtülü mevkiinde bulunan tepenin kazılarak ikiye bölündüğünü gören vatandaşlar, yetkililere haber verdi. İhbar sonrasında olay yerinde jandarma ekipleri önlem alırken, tepenin iş makinesiyle kazıldığını belirledi. Ekipler daha sonra kaçak kazı yapılan yerle ilgili Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Müze Müdürlüğünü bilgilendirdi.

Definecilerin ikiye böldüğü tepe mahallenin farklı yerlerinden görülürken, Müze Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemede ortaya çıkan yapının Roma Dönemi'ne ait anıt mezar olduğu belirlendi. Anıt mezarın bulunduğu bölge SİT alanı ilan edilecek ve kazı Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından sürdürülecek. Jandarma ekipleri, iş makinesiyle tepeyi talan eden definecilerin bulunması için çalışma başlattı.

İHA


Benzer Haberler & Reklamlar