Çine'de antik yerleşim alanı keşfedildi

Çine'de antik yerleşim alanı keşfedildi

Aydın'da geçtiğimiz günlerde 60 santim boyundaki tarihi küçük kız heykeli çıkarıldığı bölge koruma altına alınırken, bölgede yapılan çalışmalarda antik bir yerleşim alanı bulundu.

Alabanda gibi önemli antik kentlerin üzerine kurulu Çine'de tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Sulama kanalı çalışmaları esnasında tarihi eser niteliği taşıyan heykelin bulunduğu alanda antik bir yerleşim alanı tespit edildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Koçarlı-Bağarası sulama çalışmalarını yürüten Özdoğan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi çalışanları geçtiğimiz günlerde Çine'nin Bahçearası Mahallesinde sulama borusu döşemek için yapmış oldukları boru döşeme hattı kazı çalışmaları esnasında buldukları 60 santim boyundaki tarihi küçük kız heykeli çıkarıldığı bölge koruma altına alınırken, bölgede yapılan çalışmalarda antik bir yerleşim alanı bulundu.

Antik yerleşim alanı gün yüzüne çıkartılmaya çalışılıyor

Konu hakkında bilgi veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, çıkarılan heykel üzerindeki incelemelerin devam ettiğini ifade ederken, tespit edilen yeni antik yerleşim alanının gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

SEZGİN MADRAN - aydindenge.com.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar