Çin Seddi yapay zeka ile restore edilecek

Çin Seddi yapay zeka ile restore edilecek

Tarihi Çin Seddi'nin restorasyonunda drone ve yapay zeka teknolojisi kullanılacak

Çin Seddi'nin onarılması gereken kısımları drone tarafından havadan fotoğraflanacak. Duvardaki çatlaklar ve hasar gören bölümler yapay zeka teknolojisi ile analiz edilecek.

Intel ve Çin Kültürel Mirası Koruma Vakfı anlaştı

Intel ve Çin Kültürel Mirası Koruma Vakfı, Çin Seddi'nin bir bölümünün korunmasında ileri teknolojinin kullanılacağı projeyi başlatmak için anlaştı.     Yapılan ortak basın açıklamasında, Çin Seddi'nin Jiankou bölümünü koruma projesini uygulamak ve böylece mimari mirasını korumak için Intel'in yapay zeka (AI) ve drone teknolojilerinin kullanılacağı duyuruldu. Çin Seddi'nin birçok bölümü dik tepeler üzerine inşa edilmiş durumda. Bu da restorasyon için erişimi oldukça zor hale getiriyor.

Falcon 8+ ve yapay zeka işbirliği kullanılacak

Plana göre Intel'in Falcon 8+ drone'ları, özellikle inşaat işçileri tarafından ulaşılması zor olan kısımlardan yüksek çözünürlüklü görüntüler toplamak için bu bölümleri havadan fotoğraflayacak. Böylelikle duvarın durumu hakkında net ve kapsamlı fikir edinilebilecek.   Yapay zeka algoritması kusurları, çatlakları ve eksik tuğlaları tespit etmek için duvardan toplanan görüntüleri işleyecek ve analiz edecek. Daha sonrasında ise 3D modelini yeniden inşa ederek onarım ve bakım çalışmaları için yol gösterecek. Ayrıca gelecekteki çalışmalar için tahmini veriler de sunabilecek.   www.donanimhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar