Arkeoloji incelemesi için dalan arkeolog dalgıçlar patlamamış mayın buldu. Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma mayın imha edildi
Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan ve Birinci Dünya Savaşı dönemine ait olduğu belirlenen mayın imha edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığında görevli dalgıçlar tarafından arkeolojik inceleme için Tekirbahçe mevkisi açıklarında yaptıkları dalış sırasında kıyıdan 80 metre açıkta ve 5 metre derinlikte patlamamış mayın bulundu.
Durumun sahil güvenlik ekiplerine bildirilmesinin ardından bölgeye, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli su altı savunma (SAS) komandoları gönderildi. Yapılan inceleme sonrası Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı belirlenen mayının bulunduğu mevkide imha edilmesine karar verildi.
Bozcaada İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler karadan, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerinin de denizden çevre güvenliğini sağlamasının ardından mayın fünyeyle kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi.
AA


Yüksek Mimar Ertuğrul Aladağ'ın Muğla tarihi ve mimari mirasına katkısı ödüllendirildi
Şanlıurfa'da gömü bulmak için 25 metrelik kuyu kayan 2 defineci yakalandı
Muammer Karaca Tiyatrosu'nda 14 Yıl Süren Restorasyon bitti: Perdeler Açılıyor
: Antalya Tekirova Sahili'nde Biyoçeşitlilik İzleme Çalışmaları Başladı