Bozcaada Haberleri

Gökçeada ve Bozcaadaya Ramazan Bayramı tatilinde ilgi yoğun

Gökçeada ve Bozcaada'ya Ramazan Bayramı tatilinde ilgi yoğun

Dünyanın ilk "Cittaslow (sakin şehir) adası" unvanına sahip, Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada ile antik dönemlerden bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Bozcaada, tatilcilerden bu bayram da yoğun ilgi görüyor.

Bozcaadanın tarihi yel değirmenleri bir bir ayağa kaldırılıyor

Bozcaada'nın tarihi yel değirmenleri bir bir ayağa kaldırılıyor

Çanakkale'nin en popüler turizm destinasyonu arasına yer alan Türkiye'nin üçüncü büyük adası Bozcaada'da, uzun süre atıl durumda kalması nedeniyle yıkılan yel değirmenlerinin yeniden yapılmasına karar verildi. 2 değirmenin inşası tamamlandı. Kuzey…

Troya esirlerinin kurduğu kayıp Tenea Antik Kenti bulundu iddiası

Troya esirlerinin kurduğu kayıp Tenea Antik Kenti bulundu iddiası

Yunanistan kültür bakanlığı yetkilileri, arkeologların Troya savaşından sonra Troya savaş esirleri tarafından kurulduğuna inananılan ve bugüne dek izi bulunamayan kayıp Tenea Antik Kentine ait arkeolojik kalıntılar bulduklarını iddia ettiler.…

Piri Reis, Çanakkalede antik çağ batık gemilerini arıyor

Piri Reis, Çanakkale'de antik çağ batık gemilerini arıyor

2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'de Sualtı Kültür Mirası Turizm Yönetimi ve Alternatif Önerileri Çalıştayı yapılırken, Piri Reis Araştırma Gemisi de kentin su altındaki kültürel mirasını araştırıyor.

2018 Troia Yılı için dalış güzergahları oluşturulacak

2018 Troia Yılı için dalış güzergahları oluşturulacak

Troia yılı kapsamında gerçekleştirilecek proje ile Çanakkale ili sınırlarındaki antik kent kalıntılarına ek olarak, bölgenin su altı biyolojik zenginliklerinin ve batıklarının da turizm değerlerine katılması amaçlanmaktadır."