Bunu da gördük: Defineciler kaçak kazı için amele tutmuşlar!

Bunu da gördük: Defineciler kaçak kazı için amele tutmuşlar!

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri definecilerin 15 gündür kaçak kazı yaptığı eve baskın yaparak 10 kişiyi suç üstü yakaladı. Yakalananlardan 4 kişinin kaçak kazıda çalışması için ücretle tutulan amele, bir kişinin ise cinleri kovamk için getirilen hoca olduğu tespit edildi. Define aramak için kullanılan aletlerin yanında dua kitapları bulunması dikkat çekti.

Niğde'de eski yapı bir evde kaçak kazı yaparak define arayan 10 kişi gözaltına alındı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yukarı Kayabaşı Mahallesi'ndeki eski yapı taş evde kaçak define arayanlara yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda A.T, M.T, K.A, A.D, E.A, Ş.E, H.G, B.A, S.K. ve L.K. gözaltına alındı.

Evde yapılan aramalarda darbeli matkap, inşaat malzemeleri, kazma, kürek ile çeşitli cihaz ve eşyalar ele geçirildi.

Define aramak için kullanılan aletlerin yanında dua kitapları bulunması dikkat çekti. Özellikle dedektör pazarlayan firma ve şahıslar ile tarihi eser kaçakçılığı yapanların define arayanlara tavsiyelerde bulunduğu paravan sitelerde define bulma duası adıyla bazı duaların da önerildiği biliniyor. Ancak defiencilerin dua kitaplarını bunun için değil cinlerden korumak için taşıyordu.

CİNLERİ UZAK TUTMAK İÇİN HOCA TUTMUŞLAR

Şüphelilerin ayrıca bulmayı düşündükleri definenin cinler tarafından korunuyor olabileceğini değerlendirerek bunun içinde bir hoca tuttukları ortaya çıktı. Kazı yapılırken hocanın eski evin bodrumunda dua edip, Kuran'ı Kerim okuduğu belirlendi.

Yaklaşık 15 gündür kazı yapan zanlıların define için Niğde'ye şehir dışından geldikleri, çıkan toprağı evin başka bölümlerine taşıdıkları, çalıştırmak için ücretli 4 işçi tuttukları tespit edildi.

Evin büyük bir bölümünü ve yerin yaklaşık 10 metre altını kazan zanlıların herhangi bir şey bulup bulmadıkları araştırılıyor.

Polis, 5'i kazı sahibi, 4'ü işçi, 1'i hoca, 10 kişiyi sorgulamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Abdullah Özkul- AA


Benzer Haberler & Reklamlar