Bitlis'te 5 defineci ve çok sayıda tarihi eser yakalandı

Bitlis'te 5 defineci ve çok sayıda tarihi eser yakalandı

Bitlis'te izinsiz kazı yapan tarihi eser kaçakçıları kazı esnasında suç üstü yakalanırken, yapılan baskınlarda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Bitlis'te, izinsiz kazı yaptıkları gerekçesiyle 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve eşyaları arasında, dönemi henüz tespit edilemeyen 139 bronz sikke, 16 metal ok ucu, eski metal bileklik, metal dedektör, kazma ve kürek ele geçirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı Yolcular (Verwan) köyü Samanlı mezrasında, M.C.Ç. isimli kişinin evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 5 kişi kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.” denildi.

Açıklamanın devamında ise kazı yapanların üzerinde yapılan aramada, çok sayıda tarihi bronz sikkelerin ele geçirildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “ Şahısların üzerinde yapılan aramada, dönemi henüz tespit edilmeyen 139 adet bronz sikke, 16 adet metal ok ucu, bir adet eski metal bileklik, bir adet metal dedektör, bir adet kazma ve kürek ele geçirilmiştir.”


Benzer Haberler & Reklamlar