Bir Zamanlar Selçuklu sergisi Adana Müzesinde ziyarete açıldı

Bir Zamanlar Selçuklu sergisi Adana Müzesinde ziyarete açıldı

Bir Zamanlar Selçuklu projesi, Adana'nın ardından serginin Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da, ardından da Cumhurbaşkanlığı ile Pakistan'da da sergilenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde, Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi (GAKSA) tarafından gerçekleştirilen "Bir Zamanlar Selçuklu" Projesi kapsamında resim, kitre heykel, şapka sergisi Adana'da açıldı.

Adana Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışını Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu ve Geleneksel Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi sahibi ve proje yönetmeni Işın Fırat gerçekleştirdi.

Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergide Anadolu Selçuklu temasının yer aldığını kaydetti.

Sergide, resimlerin yanı sıra kitre heykel, şapkaların da bulunduğunu dile getiren Fırat, Adana'nın ardından serginin Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da, ardından da Cumhurbaşkanlığı ile Pakistan'da da sergileneceğini belirtti.

Fırat, amaçlarının gençlere Selçuklu'da yaşamış kişileri, eserleri, çalışmaları anlatmak olduğunu kaydetti.

Fırat, "Bir Zamanlar Selçuklu" Projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca sahnelenen "Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı" belgesel müzikalin gala gecesinin Adana'da yapıldı.

Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı" Adana'da sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca sahnelenen "Sultan-ül Bahreyn İki Denizin Sultanı" adlı belgesel müzikal, Adana'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenen müzikalde, Fatime İnce, Rabia Özbakar, Özge Uygan, Ayşegül Boz ve Afra Özgül'ün de aralarında bulunduğu 16 oyuncu rol aldı.

Işın Fırat'ın yönettiği eserin kostümleri, Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlandı.

Eserde, Selçuklu dönemi anlatılıyor.

 

Sergi, 10 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.


Benzer Haberler & Reklamlar