BioRxiv: Bio-archive

BioRxivnedir? bio-archive nedir?

bioRxiv (bio-archive) yaşam bilimleriyle ilgili yayınlanmamış makaleler ve araştırmalar için ücretsiz bir çevrimiçi arşiv ve dağıtım hizmetidir. Kar amacı gütmeyen bir araştırma ve eğitim kurumu olduğu belirtilen Cold Spring Harbor Laboratory tarafından işletilmektedir.

Yazarlar, bioRxiv'e ön baskılar yayınlayarak, bulgularını bilimsel topluluğa sunabiliyor ve taslak el yazmaları hakkında dergilere gönderilmeden önce geri bildirim alabiliyor.

Arşivde şu konular hakkında araştırma ve makalalerler bulabilmeniz mümkün: Hayvan Davranışı ve Biliş, biokimya, biyoteknik, Biyoinformatik, Biyofizik, Kanser Biyolojisi, Hücre Biyolojisi, Klinik denemeler, Gelişimsel Biyoloji, Ekoloji, epidemioloji, Evrimsel Biyoloji, Genetik, Genomik, immünoloji, Mikrobiyoloji, Moleküler Biyoloji, Nörobilim, Paleontoloji, Patoloji, Farmakoloji ve Toksikoloji, fizyoloji, Bitki Biyolojisi, Bilimsel İletişim ve Eğitim, Sentetik biyoloji, Sistem Biyolojisi, Zooloji.

BioRxiv'deki makaleler Yeni Sonuçlar, Doğrulayıcı Sonuçlar veya Çelişkili Sonuçlar olarak kategorize ediliyor. Yeni Sonuçlar, bir alandaki ilerlemeyi açıklıyor. Doğrulayıcı Sonuçlar, daha önce yayınlanmış çalışmaları büyük ölçüde onaylıyor ve destekliyor. Çelişkili sonuçlar ise daha önce yayınlanmış çalışmalarda kullanılan deneysel yaklaşımları çoğaltıyor, ancak sonuçlar ya öncekilere aykırı ya da alakasızlık içeriyor.


Benzer Haberler & Reklamlar