Bilim adamları Kef Kalesi'ni inceledi

Bilim adamları Kef Kalesi'ni inceledi

Arkeologlar Adilcevaz ilçesindeki Urartu döneminden kalan Kef Kalesi'nde kazı çalışmaları için inceleme yaptı.


BİTLİS:  Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Işık, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı ile arkeoloji bölümü öğrencileri, Adilcevaz ilçesindeki Urartu döneminden kalan Kef Kalesi'nde inceleme yaptı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un desteğiyle kaleye gelen arkeoloji bölümü öğrencileri, kale hakkında bilgilendirildi.

İlçenin tarihi, doğası ve kültürüyle çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Gürsoy, tarihi Kef Kalesi'nde kazı çalışmaların yeniden başlatılmasını istediklerini söyledi.

Gürsoy, 140 odalı bir saray olan Kef Kalesi'nin turizme kazandırılmasının çok önemli olduğunu bildirerek, bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getirdi.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Işık ise, "Buraya ayak basışımı düşünmek beni her zaman heyecanlandırır. Ben burada 2 yıl kazı çalışmalarında bulundum. Adilcevaz'ın çok eski bir tarihi vardır. Bu tarih Urartulara dayanmaktadır. İnşallah Adilcevaz Kef Kalesi'nde yeniden çalışmaların başlaması için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.


AA Harun Nacar 

Fotoğraf: M. Sena Yıldız


Benzer Haberler & Reklamlar