Bernard Blistene 21. Yüzyılda Müzeyi Düşünmek üzerine söyleşecek

Bernard Blistene 21. Yüzyılda Müzeyi Düşünmek üzerine söyleşecek

İstanbul Modern’in 2019 yılında Fransa'ya ayırdığı Müzeler Konuşuyor etkiliğinin ilk konuğu olacak Centre Pompidou Ulusal Modern Sanat Müzesi Direktörü Bernard Blistène, 16 Ocak Çarşamba günü saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde Centre Pompidou deneyimini konuklarla paylaşacak.

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’deki meslektaşları ve ziyaretçilerle buluşturmayı amaçlayan “Müzeler Konuşuyor” 2019’da Fransa’yı ağırlıyor. Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Fransa’nın ilk konuğu 2013 yılından bu yana Centre Pompidou’nun direktörlüğünü yürüten Bernard Blistène olacak. Blistène’in “21. Yüzyılda Müzeyi Düşünmek” başlıklı konuşması Fransız Kültür Merkezi’nde 16 Ocak Çarşamba 19.00’da başlayacak. Simultüne çeviri yapılacak etkinliğe katılım ücretsiz.

Bernard Blistène kimdir?

Birleşik Devletler’de pek çok serginin gerçekleştirilmesinde görev almasının ardından Centre Pompidou’da 2000 yılında Sanat Üretimi Genel Müfettişi ve 2008 yılında Kültürel Gelişim Bölümü Direktörü olan Blistène, bu süreçte “Un Nouveau Festival” (Yeni Bir Festival) adıyla farklı güncel sanat alanlarını birbiriyle buluşturan bir etkinlik tasarladı. Blistène, Centre Pompidou’da modern ve çağdaş sanat koleksiyonlarının geliştirilmesi ve restorasyonundan sorumlu olarak görevine devam ediyor.

Benzersiz mimarisiyle Centre Pompidou

Dünyanın en önemli koleksiyonlarından bir kısmına ev sahipliği yaparken modern ve çağdaş sanatın öne çıkan akımlarını ve sanatçılarını bir arada görmeye olanak tanıyan Centre Pompidou, her geçen gün genişleyen benzersiz koleksiyonları aracılığıyla 20. ve 21. yüzyılın sanatsal üretimini sanatseverlerle buluşturuyor. Centre Pompidou görsel sanatlar, fotoğraf, yeni medya, deneysel film, mimarlık, tasarım ve endüstriyel üretim gibi alanlara yer verirken bu farklı disiplinler arasındaki ilişkilere de ışık tutuyor.

Uluslararası bir yarışma sonucu inşa edilen Centre Pompidou, açıldığı 1977 yılından bu yana farklı disiplinleri buluşturan bir kültür merkezi olarak sergi ve programlarıyla adından söz ettiriyor. Dünyadaki en saygın mimarlık ödüllerinden olan Pritzker Ödülü’ne her ikisi de layık görülen Richard Rogers ve Renzo Piano ile beraber Gianfranco Franchini tarafından tasarlanan yapı, özellikle inşa edildiği yıllarda geleneksel kültür merkezi alışkanlıklarını kıran yaklaşımıyla tartışmalara yol açsa da, Paris’in simge yapılarından biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

İstanbul Modern’in güncel müzecilik alanında bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratan programı “Müzeler Konuşuyor” serisine bugüne kadar Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Almanya’dan müze ve sanat kurumu yöneticileri katılarak izleyicilerle deneyimlerini paylaştı.

PROGRAM

“21. Yüzyılda Müzeyi Düşünmek”

Bernard Blistène - Centre Pompidou Ulusal Modern Sanat Müzesi Direktörü

Tarih: 16 Ocak 2019 Çarşamba

Saat: 19.00

Mekân: İstanbul Fransız Kültür Merkezi


Benzer Haberler & Reklamlar