Bayburt Bayburt olalı böyle ihmal görmedi!

Bayburt Bayburt olalı böyle ihmal görmedi!

Bayburt'ta Dede Korkut'un türbesinin bulunduğu Masat köyünde UNESCO listesi sevinci yaşanırken, Bayburt Kent Meydanı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları’na ait heykellere yapılan muamele yoğun tepki görerek kınandı

Belediye'nin 'Saray Bahçesi' düzenlemesi kapsamında geçici olarak kaidelerinden sökülen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları’na ait heykeller, üzerleri brandayla örtülerek malzeme parkının açık alanına konuldu. Rüzgarın etkisiyle parçalanan brandaların sarılı olduğu heykel fotoğrafları; paylaşıldığı sosyal medyada tepki çekti.

Tepkiler üzerine heykeller açık alandan alınarak kapalı alana taşındı. Bayburt Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Bayburt'a kazandıracağımız Saray Bahçesi'nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır" denildi.

MASAT KÖYÜNDE DEDE KORKUT SEVİNCİ

 Türk Destanı ‘Dede Korkut’un, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi'ne oy birliğiyle kabul edilmesi, Dede Korkut'un türbesinin bulunduğu Bayburt'un Masat köyünde sevinçle karşılandı. Köylüler, kararın kendilerini mutlu ettiğini belirterek türbe çevresindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Dede Korkut'un Masat köyündeki türbesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Destanı Dede Korkut'un, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi'ne dahil edilmesinin Bayburt için çok özel anlamlar taşıdığını söyledi.

Bu durumun hem Türkiye'yi hem de Bayburt'u mutlu ettiğini belirten Vali Pehlivan, "Türkiye, Dede Korkut destanlarıyla dünyada bu listede en çok unsuru, değeri olan ilk 5 ülke arasındaki yerini korudu. Dede Korkut'la birlikte Türkiye'miz 17'nci unsurunu, varlığını bu listeye dahil etmiş oldu." dedi.

KENT MEYDANINDA ATATÜRK HEYKELİNE ÇİRKİN MUAMELE KINANDI

Öten yandan aynı saatlerde Bayburt Belediyesi tarafından kent meydanı düzenlemesi kapsamında süren 'Saray Bahçesi' projesi inşaşatında hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyordu.

Proje inşaatı sırasında zarar görmemesi için kaidelerinden sökülen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları’na ait heykeller, üzerleri brandayla örtülerek belediye malzeme parkının açık alanına konuldu. Rüzgarın etkisiyle parçalanan brandaların sarılı olduğu heykel fotoğrafları paylaşıldığı; sosyal medyada tepki çekti. Tepkiler üzerine heykeller açık alandan alınarak kapalı alana taşındı.

BAYBURT BELEDİYESİ MANZARAYI OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINA BAĞLADI

Bayburt Belediyesi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Atatürk heykeli" fotoğraflarının, olumsuz algı oluşturmak için saptırılarak yayınlandığını bildirdi.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından kentte hem otopark hem de Saray Bahçesi projesinin yapıldığı belirtilen açıklamada proje çalışmaları esnasında kaidesinden alınan Atatürk heykelinin, brandayla koruma altına alındığı ifade edildi:  "Olumsuz hava şartları neticesinde heykelin brandası zarar görmüş olup yenisiyle değiştirilmiştir. Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Bayburt'a kazandıracağımız Saray Bahçesi'nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır. Sosyal medyada dolaşan bu fotoğraflar olumsuz algı oluşturulmak adına saptırılarak yayınlanmıştır. Gerçekle herhangi bir alakası yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAŞKAN YARDIMCISI SELÇUK: GÖZ KİRLİĞİ MALUM AMA YER KORUNAKLI!

Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, sosyal medyada yayımlanan "Atatürk heykeli" fotoğraflarına ilişkin, "Atatürk hepimizin ortak değeridir. Böyle bir saygısızlık haberiyle Türkiye kamuoyunda gündeme gelmek gerçekten bir Bayburtlu olarak bizleri hiç de memnun etmemiştir." dedi.

Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt Belediyesinin kent merkezinde Saray Bahçesi adıyla yaptığı meydan düzenlemesinin sürdüğünü söyledi.

Bu alanın alt katında otopark, üzerinde de meydan çalışmaları yapıldığını belirten Selçuk, bu çalışmalar yapılırken Atatürk heykelinin burada kaidesinden alınarak belediyeye ait korunaklı bir yere taşındığını, burada da üzerinin brandayla örtüldüğünü ifade etti.

Selçuk, önceki günlerde kentte etkili olan kötü hava şartları nedeniyle Atatürk heykeli üzerindeki brandanın da açılmış olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bu suretle heykelde göz kirliliği oluşmuş olabileceği hepimizin malumudur ancak burada unutulmaması gereken şey, burası korunaklı bir yer. Atatürk heykeli üzerindeki branda, kötü niyetli kişiler tarafından bu korunaklı ve girilmesi yasak bölgeye girilmek suretiyle açılmış olabilir. Bu şekilde fotoğraflanıp sosyal medyaya servis edilmiştir. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bu meydan bitirildikten sonra buradaki Atatürk heykeli daha güzel şekilde bu meydanda yerini alacaktır."

Selçuk, haberlerden duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Atatürk hepimizin ortak değeridir. Böyle bir saygısızlık haberiyle Türkiye kamuoyunda gündeme gelmek gerçekten bir Bayburtlu olarak bizleri hiç de memnun etmemiştir." diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar