Batman müzesindeki eğitim etkinlikleri

Batman müzesindeki eğitim etkinlikleri

Batman Müzesinde yaz aylarından başlayan eğitim etkinlikleri kış aylarında devam ediyor.

BATMAN: Batman Müze Müdürü Vehbi Yurt, müzeyi ziyarete gelen öğrencilere yönelik yaz ayından bu yana sürdürülen eğitim etkinliklerinin, kış aylarında müzede yine devam ettiğini söyledi.

Müzedeki etkinliklerin kış mevsimi nedeniyle alt kat da bulunan bir salonu atölyeye çevirerek eğitimlere devam ettiklerini ifade eden Yurt şöyle konuştu:
"Sikke basımı, sunumlar, müzelerde daha çok sergilenen sikke, seramik, cam ve başka türlü eserler hakkında bunların nasıl yapıldığına dair gelen öğrencilere sunum yapabilmek, konuyla ilgili sunum yaptıktan sonra atölye ye geçip orayala ilgili pratikte de onlara öğretebilmektir.
Müzede, Hasankeyf, Ilısu ve Neolitik döneme ait eserlerin sergilendiği 3 teşhir salonu bulunuyor. Bir ay süresince sikkeyi deniyeceğiz. Önceliğimiz 'Matik' bilimden gireceğiz. Sikkenin icadı, türleri ve kullanılış amacına ilişkin sunumumuzu yaptıktan sonra sikke atölyesine geçerek öğrencilerle beraber sikke darp edeceğiz."

2015 yılında açılan müzeyi ilk kez ziyarete gelen lise öğrencisi Helin Şeker, müzede bilmedikleri pek çok yeni şeyi öğrendiklerini söyledi.

Bir başka öğrenci Dilek Karaşin de müzede bölge tarihinin yer aldığını belirterek, "Gerçekten kültürel anlamda bir şeyler katıyor. Bu gün para birimini öğrendik. Eski çağlarda taşla yapılan araç ve gereçleri, paraları öğrendik. Gayet iyi oldu. Sonuçta geçmişte ki kültürümüzün kalıntıları açıkçası çok ekilendim diyebilirim." şeklinde konuştu.



AA Yılmaz Ekinci

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar