Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu 17 Kasım'da başlayacak

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu 17 Kasım'da başlayacak

Bu seneki teması Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik olarak belirlenen 2022 Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu, 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Kent Konseyi ve Edremit’teki Antandros kazılarına destek veren Antandros Derneği'nin organize ettiği 3. Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu, Bandırma'daki bir otelde 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ağtılıklı olarak Balıkesir sınırları içinde arkeoloji kazıları gerçekleştirilen Antandros, Adremitteion, Havran, Daskyleion ve Kyzikos antik kentlerine dair son keşiflerin açıklanması beklenen sempozyunda aynı zamanda Kuzey Ege, Marmara ve Karadeniz Havzaları, Trakya ve Balkanlar coğrafi odağı çevresindeki somut kültürel birikimin arkeoloji metodolojisiyle tanımlanarak çağdaş yaklaşımlar çerçevesinde belgelenmesi, korunması ve geleceğe aktarılarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasını konu edinen sunumlar yer alacak.

Sempozyumda konuşacak isimler arasında Antandros kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Kyzikos kazı ekibi başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, Daskyleion kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Kaan İren, Adremitteion kazı ekibi başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Murat Özgen'in yanı sıra Prof. Dr. Nurettin Öztürk, Prof. Dr. Nurettin Aslan, Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Prof. Dr. Abdullah Soykan, Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Prof. Dr. Nurettin Koçman gibi ünlü arkeologlar yer alıyor.

3. Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu'nun programı şu şekilde açıklandı:


Benzer Haberler & Reklamlar