Baksı Müzesi Anadolu Ödülleri için başvurular başlıyor

Baksı Müzesi Anadolu Ödülleri için başvurular başlıyor

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği “Anadolu Ödülleri” için yarışma takvimi açıklandı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği “Anadolu Ödülleri”  için ödül kategorileri ve seçici kurul belli oldu. 

BAKSI Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamada, 5 kategoride verilecek ödüller için bireysel ve kurumsal başvurunun açık olduğu, aday gösterilen projelerin ise son beş yıl içerisinde yapılmış olması gerekiyor. 

BAKSI Kültür Sanat Vakfı'nın yaptığı açıklama; 

BAKSI Kültür Sanat Vakfı olarak, kuruluş ve varoluş amacımız doğrultusunda, kendimize ilke edindiğimiz değerleri yaşatmak ve Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla Anadolu Ödülleri’ni hayata geçiriyoruz.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm yönlerin ortasında bir köprü ve kadim bir rota olan Anadolu’yu, bugünün ortak kimliğini oluşturan çeşitlilik ve zenginliğin temel kaynağı olarak görüyoruz. Bu birikimi çağın dinamikleriyle yoğurma sorumluluğunun ise öncelikle bu coğrafyada yaşayan insanlara ait olduğuna; bu kimliği vurgulayan, yenileyen, zenginleştiren ve koruyan kültürel üretimlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz ve her yıl gerçekleştireceğimiz Anadolu Ödülleri ile bu toprakların kültürel mirasından ve yaratıcılığından beslenen bireysel ve kurumsal projeleri gündeme getirmek, onurlandırmak ve cesaretlendirmek istiyoruz.
 

ÖDÜL KATEGORİLERİ

- Müzecilik
- Süreli Etkinlikler (sergi, bienal vb.)
- Gösteri Sanatları (tiyatro, konser, festival vb.)
- Arkeoloji
- Restorasyon

BAŞVURU TARİHLERİ: 10 Temmuz - 10 Ekim 2020
ÖDÜLLER: Ödül Beratı ve sanatçı Osman Dinç’in tasarladığı Anadolu Ödülleri Heykeli

SEÇİCİ KURUL: Prof. Dr. Ali Akay, Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Nezih Başgelen, Levent Çalıkoğlu, Doğan Hızlan, Arhan Kayar, Doç. Dr. Ayşe H. Köksal, Bülent Ortaçgil, Prof. Dr. Süha Özkan, Faruk Pekin, Dr. Nusret Polat, Prof. Dr. Metin Sözen, Murat Tabanlıoğlu, Görgün Taner, Saffet Emre Tonguç, Prof. Dr. Fikret K. Yegül.

DEĞERLENDİRME (çevrimiçi yapılacaktır)
ÖN ELEME: 10-15 Ekim 2020
SEÇİCİ KURUL TOPLANTISI: 25 Ekim 2020
ÖDÜLLERİN İLANI: 7 Kasım 2020
ÖDÜL SEKRETERLİĞİ: koordinasyonbaksi@gmail.com
TELEFON: +90 533 128 8640

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar