Bakan Ersoy'un Cumhuriyet Bayramı mesajı ve Ata'nın restore edilen görüntüleri

Bakan Ersoy'un Cumhuriyet Bayramı mesajı ve Ata'nın restore edilen görüntüleri

Sinema Genel Müdürlüğü arşivindeki Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilanıyla ilgili görüntülerinin yer aldığı video Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajıyla birlikte yayınlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj ve video ile kutladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Dünden bugüne, bugünden yarına bir varoluş destanı. Bir milletin dirilişi, bir devletin doğuşu... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Bakan Ersoy ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dijitalleştirilip restore ettirilen Sinema Genel Müdürlüğü arşivindeki Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilanıyla ilgili görüntülerinin yer aldığı videoyu da paylaştı.

Atatürk'ün, "Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz." sözüyle başlayan videoda, Gazi Mustafa Kemal'in arkadaşlarıyla Birinci Meclis'ten çıkarak halka hitap ettiği görüntüler yer alıyor.

Fatih Türkyılmaz - AA


Benzer Haberler & Reklamlar