Bahattin Sürücü, doğa ve kültürü koruma çabalarından dolayı onurlandırıldı

Bahattin Sürücü, doğa ve kültürü koruma çabalarından dolayı onurlandırıldı

Hayatını doğaya adayarak, yarım yüzyılı aşkın süredir doğal yaşamı ve kültürel varlıkları koruma savaşı veren Doğa Dostu ödülü sahibi Bahattin Sürücü, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından da onurlandırıldı.

 Doğa Dostu, Bahattin Sürücü, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından onurlandırıldı.

Kültürel ve doğal mirası korumak, araştırmak ve bilinmesini sağlamak için emek verenleri, kıymetlerinin yaşarken anlaşılması amacıyla onurlandırmayı sürdüren Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu, hayatını doğaya adayarak, yarım yüzyılı aşkın süredir doğal yaşamı ve kültürel varlıkları koruma savaşı veren Doğa Dostu ödülü sahibi Bahattin Sürücü'nün takdirlik çabalarına da seyirci kalmadı.  

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kurucularından yayıncı editör Nezih Başgelen, Bahattin Sürücü'nün onurlandırılmasyla ilgili şu açılamada bulundu.  "Doğal yaşamın korunması için nadir ve endemik olan birçok bitki ve ağacın koruma altına alınmasını sağlayan, yaralı olan birçok yaban hayvanı ve deniz canlısını tedavi ettirip sağlığına kavuşturan, birçok yeni tür bitkinin bulunmasına öncülük eden, Latmos gibi birçok tarihi ve doğa güzelliğe sahip yerleşim yerlerinin tanıtımını sağlayan Bahattin Sürücü, 2004 yılında kurulan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin 18 yıldır başkanlık görevini yürütüyor. Ekodosd bugüne kadar Deniz Kaplumbağaları, Yunuslar, Akdeniz Foku gibi nadir deniz canlılarının korunması için çalışmalar yürüttü, Tepeli Pelikan ve Leyleklere, DKMP ve Ege Üniversitesi iş birliğiyle halkalama çalışmaları yaptı, yaralı kuşların tedavisi için gerekli çalışmalar gerçekleştirdi. Aydın bölgesinin endemik ve nadir türleriyle birlikte, Kuşadası bölgesinin bitki envanter çalışmalarını sürdürüyor. Büyük Menderes Deltası, Bafa ve Azap Gölü gibi önemli sulak alanların korunması ve tanıtılması için çalışma yapıyor. Aydın Bölgesindeki kültürel varlıkların korunması ve tescil edilmesi için ilgili kurumlara önemli destek sağlıyor. Üyelerine doğayı sevdirmek, doğal ve kültürel kaynak değerlerini tanıtmak ve korunması için duyarlılık ve farkındalık sağlamak için doğa yürüyüşleri ve kültür gezileri düzenliyor. Doğa sevgisiyle ve koruma çalışmalarıyla herkese örnek olan Bahattin Sürücü'yü bu erdemli çabalarından dolayı gönülden kutluyor ve “Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu” olarak biz de kendisini onurlandırıyoruz."


Benzer Haberler & Reklamlar