Arşivin İleri ve Geriye Doğru Arkeolojisi konuşulacak

Arşivin İleri ve Geriye Doğru Arkeolojisi konuşulacak

ANAMED Oditoryum'unda farklı alanlardan iki katılımcının fotoğraf-arşiv ilişkisi üzerinde duracağı, Fotoğraflardan Ne Öğrenirim: Arşivin İleri ve Geriye Doğru Arkeolojisi konulu serbest söyleşi gerçekleştirilecek

4 Aralık 2018 Salı günü saat 18:30'da  ANAMED Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek Fotoğraflardan Ne Öğrenirim: Arşivin İleri ve Geriye Doğru Arkeolojisi etkinliğinin moderatörleri Deniz Ova ve Ebru Esra Satıcı, konuşmacıları Ahmet Ersoy ve Ali Taptık olacak.

Etkinlikte Ahmet Ersoy fotoğraf arşivleme pratiklerine 19. yüzyıl perspektifinden yaklaşaca ve geçmişten, kitlesel medya çağının eşiğindeki bu dönüm noktasından bugüne bakarak görsel arşivlemeye dair ortak örüntülerin izini sürüyor, fotoğraftan neler öğrenebileceğimizi sorgulayacak.

Ali Taptık ise görsel teknolojiler açısından diğer bir dönüm noktası olan bugüne gelecekten bakarak çağdaş fotoğrafçının kendi arşiv düzenlemelerinin gelecekte nasıl yorumlanabileceğine dair hayallerini paylaşacak.

. İki konuşmacı da görsel verilerin saklanması, dosyalanması veya çoğaltılmasında verilen kararların fotoğrafın anlamını, ondan alınan bilgiyi nasıl etkilediğini anlamayı amaçlıyor.

“Fotoğraflardan ne öğrenirim?”, 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin ardından ve ANAMED’in güncel sergisi "Tarihin Merkezine Seyahat: Fotoğraf ve Osmanlı Köklerinin Yeniden Keşfi (1886)"ne paralel olarak ANAMED ve İKSV işbirliğinde düzenleniyor.
 


Benzer Haberler & Reklamlar