Arkeolog Peschlow için Latmos'a Rahmet Geldi oyunu sergilendi

Arkeolog Peschlow için Latmos'a Rahmet Geldi oyunu sergilendi

Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi'nde Aykaryay Tiyatro Topluluğu'nun gönüllü sanatçıları Latmos’a Rahmet Geldi oyununu Alman Arkeolog Anneliese Peschlow’a vefa için sergilendi.

Latmos’un tarihi değerlerini ortaya çıkaran Alman Arkeolog Anneliese Peschlow’a vefa için sahnelenen oyunda, antik adı Latmos olan Beşparmak Dağları’ndaki doğal ve kültürel kaynak değerlerine dikkat çekildi. Oyunda ayrıca her geçen gün maden ocakları tarafından tahrip edilen doğal peyzaja, 500 milyon yıllık eşsiz güzellikteki kayaların yok oluşuna işaret edildi.

İNSANLIK TARİHİNE VEFA PROJESİ OLACAK

Latmos’a otuz yılını veren Alman Arkeolog Anneliese Peschlow, 1984’te Herakleia’da kazılara başladı. 1994’te ilk kaya resimlerini buldu. Latmos üzerine arkeolojik buluşlarını, Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak kitaplaştırdı. Kaya resimleriyle, Karyalıları gün ışığına çıkardı. 2013’te Çin’deki Dünya Kaya Resimleri Sempozyumu'nda Latmos sunumu yaptı. Dünya arkeologlarınca Latmos’a sahip çıkılmasını sağladı.

Latmos’un 500 milyon yıllık geçmişi ve kayaların tahrip edildiğini, dünyanın başka ülkelerinde bu tür değerler sayesinde turizmin geliştiğini anlatan oyun sayesinde farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Tiyatro oyunu çeşitli şehirlerde sergilendikten sonra, Doğaya ve İnsanlık Tarihine Vefa Projesi kapsamında, Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Tiyatrom Salonu'nda izleyicilerle buluşacak. Projeye Kuşadası Belediyesi, EKODOSD, TÜRSAB, KODER, ATRO ve Kuşadası Lions Kulübü de destek oldu.

sesgazetesi.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar